Какво представлява поляризацията на слънчеви очила?

479
25 Юни 2021, 16:59


Когато излизаме навън през лятото често присвиваме очи заради лъчите на слънцето, които ни заслепяват. Почти всеки прибягва към слънчеви очила, за да си създаде нужния комфорт. Важно е те да бъдат качествени, което освен че ще Ви помогне през светлите часове на деня и вредните лъчи, няма да увреди очите Ви занапред. Скай оптик е мястото, от което да се сдобиете с качествен чифт и то с поляризация. Моделите за предпазване с този тип защита имат специални филтри, които при преминаване на светлината, която е вертикално ориентирана, елиминират и абсорбират хоризонтално ориентираната такава.


Как тези стъкла ни дават нужната защита?


Когато използваме слънчеви очила с поляризация, очите ни се чувстват изключително комфортно, прекарвайки време навън. Именно те помагат за намаляване на отблясъците и на вредните лъчи, достигащи до очите ни. С тях виждаме цветовете на всичко около нас много по-контрастни дори и при ярка слънчева светлина. Това ни помага да се насладим на всеки момент, прекаран навън в градска среда или сред природата. А по отношение на шофьорите - очилата с поляризация са най-доброто решение, тъй като дават по-голяма сигурност, намалявайки времето за реакция в дадени ситуации. 


Какво още трябва да знаем? 


Слънчевите очила от този тип имат хиляди предимства и ако искате да виждате добре на открито, то със сигурност трябва да се сдобиете с чифт от тях. Сред важните им особености са:

  • улесняване на зрението, докато спортувате на открито;
  • значително подобряват зрителния комфорт;
  • специалните филтри намаляват вредата на ултравиолетовите лъчи;
  • осигуряват комфорт на Вашето зрение дори при престой на сянка;
  • подходящи са за зимните месеци, особено за хората, практикуващи зимни спортове;
  • намаляват умората.


Това са само малка част от предимствата и плюсовете, които предлагат. Стъклата с поляризация се изработват в широка гама цветове, което ще позволи на всеки да намери идеалния за него модел.


За кого са подходящи? 


Всеки може да ги носи, като те в никакъв случай не биха навредили на зрението. За хората с диоптри или специални потребности, свързани със зрението, е добре все пак да се посъветват със своя лекар. Още нещо, което трябва да знаете, е, че поляризацията не предлага допълнителни UV защити, а само премахване на отблясъци и различни отражения при по-голямо количество светлина. Предложенията на Скай оптик са толкова много, че няма как да не се сдобиете със слънчеви очила в цвят, форма и модел, подхождащ на лицето Ви.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени