Керана от „Капките” шашка с интересно хоби: Най-обичам да копая с баба и дядо!

26 Март 2023, 12:00


Интересно хоби има звездата от шоуто „Като две капки вода” Керана. За разлика от повечето млади певици, които най-често изкарват свободното си време в салоните за красота и СПА центрове, тя обича да копае в градината на баба си и дядо си. Любимите й моменти били, когато цялото семейство се събира и се заема със селскостопански труд.

 

Керана, чието кръщелно име е Юлия Йорданова, започнала да копае в градината на баба си и дядо си още като била съвсем малка. Родители й се разделили, когато била в първи клас, и грижите за момичето поела майката. Бащата заминал за Германия. Като всяка работеща майка, жената предпочитала през ваканциите да изпраща детето си при своите пенсионирани родители, вместо да го оставя да се пържи в апартамента в Пловдив, където Юлия е родена и израснала. Бабата и дядото живеят в Карнобат. Там имал 3 декара градина, разказвала е Керана в свои интервюта. Дядото бил агроном и след пенсионирането си превърнал своята професия в хоби – производство на собствена реколта зеленчуци. Още преди да тръгне на училище, малката Юлия започнала да се притеснява, че баба й и дядо й се трудят в градината, а самата тя не им помага. „Не може вие да копаете, а аз – не”, отсякло веднъж детето и се примолило да му дадат мотика. Така от съвсем малко започнало да помага. Това продължава до днес. „Най-любимо ми е, когато всички се съберем и си копаем на двора!”, не крие певицата.

До днес дядо й и баба й са нейна голяма опора. Певицата спомена за тях и в „Капките”, шегувайки се, че дядо й редовно искал да й дава пари, когато я видел със скъсани дънки, а баба й правела забележки, че не се облича с топли дрехи и може да настине. Дядо й бил против, когато момичето решило да се занимава с музика. Той искал да си намери „сериозна” професия. Когато обаче отишъл на премиера с нейно участие в Пловдивската опера и видял как залата се пълни с хора, дошли, за да слушат неговата внучка, щял да се пръсне от гордост. „Нямах надежда, че ще дойде някой, а те започнаха да идват на талази!”, диви се възрастният човек.

Кераната на пръв поглед изглежда ексцентрична, някои дори я определят като „дива”, но всъщност е доста здравомислеща млада дама. Доказателство за това е мъжът, когото е избрала. Той е сериозно момче, което се занимава с компютърни науки. Двамата се познавали още от деца. Първата им среща била в клуба по физика, в който бъдещата звезда ходела всеки уикенд от седми до 12-и клас. Тя учела в Английската гимназия в Пловдив, а клубът се помещавал в сградата на пловдивския филиал на Техническия университет. Членовете му си правели състезания от типа на популярната тв игра „Минута е много”. В почивките Карана пеела. Но минало много време, преди приятелството с въпросното момче да прерасне в любов. Това станало едва преди около 4 години. Певицата споделя, че в началото на връзката им се чувствала най-влюбена, когато го наблюдавала да работи, наведен над компютъра. Тя изпитвала истинско възхищение към всички хора, които работят с удоволствие, без значение каква е професията им.

Как Юлия става Керана? Още когато е 15-годишна, бъдещата звезда чува името случайно. Дотогава не подозира, че въобще съществува подобно име. Много й харесало и споделила с майка си, че ако някой ден има дъщеря, ще я кръсти именно Керана. Жената й казала, че нейна пра-прабаба се е казвала така. Името е характерно за района около Бургас. Юлия била толкова впечатлена, че не спряла да мисли за него. След време, когато започнала да се изявява като певица, решила, че няма нужда да чака, докато роди дъщеря, за да „вкара в употреба” любимото си име. „Ами ако имам син? Освен това, ако кръстя момиче Керана, в училище ще й викат Кера!”, обяснява младата жена. В крайна сметка решава самата тя да приеме името като свой артистичен псевдоним. „Това е има на победител, женски вариант на Кирил, което означава „господар”. А Юлия е прекалено нежно и мило, не излъчва силата на Керана”, смята младата жена.

Тя всъщност никога не се е готвила специално за сцената, като се изключат първите 4 години в училище. Тогава била в музикална паралелка, в която учила цигулка и пиано. После пътят й тръгнал стандартно в общообразователно училище и езикова гимназия. Учела се да пее сама – харесвала си някоя песен и започвала да се опитва да наподоби оригинала. Пеела, записвала се, слушала записа, после пак пеела и се записвала – докато хареса резултата. Колкото по-трудно било парчето, толкова й било по-интересно. Смятала, че щом някой друг го е изпял, тя също може.

След абитуриентския бал решила да учи в Германия - Мюнхен, по идея на майка си. Там живеел и работел бащата на Юлия. Специалността, която момичето избрало, е „Макромедии”. С колегите й в университета снимали реклами, било приятно, но на бъдещата звезда градът й се сторил скучен и снобски. Затова решила да замине за Тайланд. Кандидатствала по международна програма, одобрили я и така сменила не проста града и страна, а континента. Избрала азиатска държава, защото по онова време била запалена по книгите на Джеймс Клавел „Шогун” и „Гай Джин”.

Една вечер в тайландски бар се запознала с музиканти, които я поканили на свое участие следващата вечер. Юлия отишла да ги чуе, а после заедно тръгнали към най-стария пъб в Тайланд. Музикантите познавали саксофониста, който свирел там – един от най-популярните в страната. Керана пробвала да пее с него, той харесал гласа й и започнал да й урежда участия. Постепенно ангажиментите й започнали да зачестяват, ходела и по джаз фестивали, започнала да печели като певица, занимавала се и с други неща, но в крайна сметка й омръзнало и решила да се върне в България.

На родна земя си намерила банда – „Космонавтите”, в която отначало я мислели за тийнейджърка, а после се оказало, че е доста по-голяма от колегите си. Името на групата хрумнало на Керана, докато слушала предаване по любимото й Българско национално радио. Говорели за космоса, който от дете й бил любима тема.

Името на пловдивчанката нашумя преди 3 години, когато тя стига финалите в „Гласът на България” по Би Ти Ви. Там се запозна със Стефан Вълдобрев, с който после започнаха да си партнирал на сцената на Пловдивската опера в мюзикъла „Евита”. Керана е в главната роля – на Ева Перон. Поверили са й също така ролята на Мария Магдалена в рок операта „Исус Христос Суперзвезда”. Там играе с Николай Воденичаров-Никеца в ролята на Исус, с когото се засичат и в „Гласът”. Юда пък се играе от Владимир Михайлов, с когото в момента Керана участва в „Като две капки вода”. Кариерата на певицата набира все по-голяма скорост, но когато не е на работа, любимото й място продължава да бъде градината на баба и дядо.

 

 

 

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени