Последният филм на Лорина Камбурова излиза на екран

04 Май 2022, 15:00


Филмът " Блаженият " с Лорина Камбурова излиза на огромен екран от 3 юни, оповестяват продуцентите от " А Плюс Филмс ", узна HotArena.


Станимир Трифонов е режисьор на лентата. Двете основни функции са поверени на дебютантите на огромен екран Александър Тонев и починалата Лорина Камбурова. Това е последният български пълнометражен план с нейно присъединяване.


В памет на актрисата ще има специфична премиера в Русе, където е сниман кино лентата. Събитието е на 27 май, когато се навършва една година от гибелта ѝ.


В " Блаженият " вземат участие още Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Цветан Алексиев, Любен Чаталов, Николай Урумов и други.


Режисьорът дефинира " Блаженият " като психическа любовна драма. Toвa e иcтopия зa 9-гoдишния Бoби, който има дарбата да вижда в бъдещето, за първата му огромна обич, за забавната му среща с бъдещия президент Джон Кенеди, за революционното му изобретение – лекрство за най-страшната по това време болест – туберколозата, пише България днес.

Сценаристът Емил Андреев казва, че книгата му "Боби Блажения и другият американец“, по която е създаден филмът, всъщност е по истински случай. Боби е реално съществуващ човек, когото той среща няколко пъти през живота си. Тази част от историята, в която Джон Кенеди идва в Лом, в хотел "Солун“, наистина се е случила. Прототипът на сервитьорката Катя също е реален персонаж. Истинското й име е Пръвка, която днес е на 92 години и живее в ломското село Мокреш.

Снимките на продукцията започват през 2018 г. и са изцяло в Русе заради уникалната атмосфера с автентична архитектура от първата половина на ХХ век, а благодарение на майсторството на оператора Кирил Проданов, филмът ни пренася в няколко епохи, разказват от екипа.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени