Шок! Маникюристка 30 г. не си реже ноктите!

14 Юни 2022, 14:00


30-годишни нокти си отглежда маникюристка. Корделия Адамс от малкото градче Гари в Индиана оформя професионално ноктите на местните жителки, но пък отказва да отреже своите. Нестандартното й решение е тясно свързано с професията, пише „Одити сентрал”, цитиран от "Телеграф".

Тя завършва курса за маникюристки още през 1989 г. и в чест на дипломирането си спира да ползва нокторезачката. „Тогава ноктопластиката тепърва прохождаше, изкуствените пластмасови нокти едва се бяха появили. Слагах ги на клиентките, но преди това трябваше да създам концепция как да ги изрисувам. Затова запчнах да се упражнявам върху себе си”, обяснява напъно резонните си мотиви Корделия.

Днес ноктите й са с дължина близо 35 см. Това налага на жената да промени изцяло и начина си на работа – в салона вече работят нейни ученички, а тя само седи и командва. Същото е и вкъщи – цялото домакинство върти домашната помощница, мъжът й и дъщерите й. Кордела не може да пипне нищо, но за нея е по-важно да бъде красива. За орловите нокти се полагат специални грижи – мажат се с различни помади, за да не се изтощят и нацепят. Лакирането е сложна задача, като с него са натоверени отново работничките от салона на Корделия Адамс.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени