Уволнената от Нова Мартина Ганчева се уреди в БТА

873
04 Юли 2021, 17:17


Доскорошната водеща на „Събуди се“ Мартина Ганчева се уреди с нова работа и побърза да се похвали в социалните мрежи с назначението си. Само месец след като бе уволнена като лице на Нова телевизия, тя се присъединява към екипа на държавната БТА.

Бившата журналистка от частната телевизия бе свалена изненадващо от малкия екран след 15-годишна кариера пред камерата. Ганчева бе водеща в съботно-неделния блок в продължение на 2 г. и половина. Предаването обаче цикли, а рейтинга се срива и шефовете решават да я махнат като лице. Предлагат й да остане като редактор зад кадър, но обидената Мартина се фръцва и си тръгва.

От 9 юли тя се присъединява към екипа на най-старата българска медия – БТА. По покана и предложение на генералния й директор Кирил Вълчев, Ганчева ще бъде координатор с българските общности и медии по света. „Емоцията ми е огромна. Не само заради отговорността и предизвикателството, а защото в журналистическия ми път дотук съм работила в радио, вестник, телевизия, но не и в агенция. Пред мен се отваря океан и с огромно удоволствие и хъс ще плувам в него”, сподели Ганчева. Новината бе съобщена във вторник на пресконференция в БТА, когато стана ясно, че в навечерието на 19 октомври – празника на Свети Иван Рилски Чудотворец, в Рилския манастир ще се проведе Шестнадесетата световна среща на българските медии. Тя ще е под мотото „Медии и истина“ и ще бъде открита от Симеон Сакскобургготски. Именно бившият премиер бил първият, който поздравил Ганчева с новоназначението й.

41-годишната Мартина е русенка, дъщеря на известни в родния й град родители. Баща й Румян Ганчев е бивш зам.-областен управител, директор на Историческия музей и на регионалната библиотека „Любен Каравелов“. Майка й Лили е изпълнителен директор на асоциация „Еврорегион Данубиус“. Мартина е завършила румънска филология, но още през втория семестър от следването си започнала да стажува в БНР. За телевизията пък я открила Уляна Пръмова, директор по онова време на телевизия „Ден“. До този момент Ганчева нямала никакъв опит с медия, никога не била влизала в студио и не е виждала аутокю. „Занимавам се с това, което искам, и съм щастлива от избора си. Винаги съм си представяла, че каквото и да работя някой ден, ще бъде свързано с контакт с интересни хора и с пътувания“, признава Мартина.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени