Влади Въргала: Да си бежанец не значи да си беден и дрипав! (Актьорът търси работа на снаха украинка)

11 Април 2022, 11:10


„Да си бежанец не значи да си беден и дрипав, същото е и с инвалидите. Някой е влязъл със скъпа кола у нас, като е бягал от Украйна! Е, и? Това може да е единственото нещо, което му е останало и което е напълнил догоре с неща, за да избяга. Аз имам такъв познат. Защо е тази омраза към хората бежанци, които имат луксозни неща? Необяснимо е. Нужно е да събудим толерантността у себе си, а не да насаждаме омраза, която се надига и умишлено се провокира. Ние самите си затваряме сърцата и затова се колебаем кой път да изберем.“

 

Така отговаря актьорът Владислав Карамфилова на тези, които казват, че има бежанци, влизащи в страната, които не изглеждат като пострадали. В момента актьорът се грижи за двете си племеннички и снаха си, която е украинка, като й търси работа. „Живея с майка ми Анета, а момичетата са с майка си в друг апартамент. Това е семейството на моя полубрат, който е от втория брак на майка ми. Помагам им, защото брат ми остана да защитава родината си“, казва Въргала.

 

Снаха му Наташа вече е получила временна закрила са й издали статут на бежанец, за да може да ползва здравна помощ, три месеца безплатен градски транспорт и еднократна помощ от 375 лв.

 

„Сега й търся работа. Едната от племенничките ми вече си намери работа като маникюристка. Започна в един салон на бул. „Черни връх". За съжаление, момичетата са с българско гражданство, въпреки че са бежанци и няма как да им се помогне по друг начин. Мисля си, че вместо да хейтват, хотелиерите трябва да се радват, че идват бежанците, за да може малко да живне и туризмът", казва актьорът.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени