Захари Бахаров сложи ръка на шоубизнеса

16 Април 2023, 14:00


Захари Бахаров е от малкото актьори в България, които никога не се оплакват от ниското заплащане в сферата на изкуството. И има защо. Само за две години той е успял да се превърне от обикновен актьор в една от най-влиятелните фигури в родния шоубизнес. Сложил е ръка да огромна част от най-касовите проекти на българската сцена.

 

Само две години са били достатъчни на Захари Бахаров да стане продуцент на много от изявите на най-големите звезди у нас, като по този начин получава част от приходите от продажбата на билети. Той е един от петимата съдружници в дружеството „Артвент”, което се занимава с организиране на културни събития. Под неговата шапка се изявяват артисти като Димитър Рачков, Любо Киров, Стефания Колева, Бойко Кръстанов, Михаил Билалов, Христо Шопов, Хилда Казасян, близнаците Дарин и Деян Ангелови, Теодора Духовникова, Иван Бърнев, Емил Марков, Лилия Маравиля, Александра Сърчаджиева, Маским Ешкенази, Михаела Маринова и други популярни лица, които генерират приходи само със споменаването на имената си. Сред тях, логично, е и братът на Захари – скандалният Явор Бахаров, който трудно би намерил работа без батко си. „Артвент” продуцира хитови спектакли на режисьора Явор Гърдев, включително култовото заглавие „Чамкория”, билетите за което се разпродават за минути.

Любопитно е, че този успех на актьора на полето на бизнеса е постигнат само в рамките на две години. Фирмата му е активна от 8 март 2021-а, показа проверка на „Уикенд”. Като с магическа пръчка тя успява да привлече към себе си толкова много популярни артисти, че вече е трудно да намериш звезда, която не работи под нейната шапка. Поне 80 на сто от всички хитови представления, които се поставят на независимите сцени у нас, са на големия Бахаров.

Редно е да се отбележи, че той не работи сам, а има съдружници. Един от тях е небезизвестният Кирил Киров, който от години работи по друга линия със звезди като Мариус Куркински, Виктор Калев и Иво Аръков. Неговият дял във фирмата е двойно по-малък от този на Захари. Той е съдружник в още доста фирми, включително „Глобал уеб” на Маги Халваджиян. Другият съдружник актьора е Велизар Величков – млад мъж, който се представя като актьор, предприемач и пътешественик. Той също има участие в „Глобал уеб”, но и в една от големите фирми за групово онлайн пазаруване, която продава билети за представления на „Артвент”. Другите двама съдружници на Захари са Ваня Симонска и Атанас Боев, които засега участват само в тази негова фирма.

Актьорът отдавна се отказа от общата си фирма със своите колеги Юлиан Вергов и Владо Карамазов, но явно продуцирането му харесва. Затова е продължил да го прави, само че в друга компания. Той има и фирма с жена си – Диди Алексиева. През нея правят представленията си „Поетите” и развиват сайта на Диди. Така че напоследък актьорството е по-скоро хоби за по-големия брат Бахаров отколкото истинска работа. Той си вади хляба със съвсем други занимания.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Максим Генчев
преди месец
-3
Браво на Бахаров за този удар с/у тесногръдия социалистически модел в бизнеса с изкуство!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Зайко
преди месец
-6
Да бе не се е оплаквал от ниското заплащане.Как да не се е? Помня го преди години как се хвалеше колко пари взел от Game of thrones."Американците плащат добре" с познатият надменен тон. Над 20 години снима американски филми в Ню Бояна с всякакви роли на храсти-първи, трети , осми храст,който и да е,но да вземе някой долар.Хубаво,излезнал си вече на масрафа,но Ганьо си е Ганьо и се надува
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Захари Бахаров
преди месец
-4
Ще сложа на всички бизнеси!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени