Зуека емигрирал заради съдебни дела

1292
24 Септември 2021, 18:00


Васил Василев-Зуека е напуснал България не защото тук не му харесва, а защото го е страх от съдебни дела. В това е убеден бизнесмен, който вече месеци наред издирва актьора, за да му търси отговорност за стар репортаж, излъчен в „Господари на ефира”. Става въпрос за строителен предприемач, чиято репутация е била съсипана от шоуто. След репортаж за фирмата му приходите й паднали повече от 10 пъти.

Репортажът на раздора е бил излъчен преди цели 4 години и оттогава досега бизнесменът, попаднал под ударите на „Господарите”, обикаля по съдилища, за да си търси правата. Негови клиенти са били недоволни от бавния темп, с който вървял строежът на къщата им, с чието изпълнение се бил заел въпросният предприемач. Интервюто, в което изложил собствената си гледна точка, обаче било претърпяло такъв монтаж, че да го направи за смях пред зрителите и да изопачи думите му. Освен това фактите, които е изложил пред камерите, не били излъчени, писа Уикенд.

Първоначалната идея на предприемача била да съди Нова телевизия за въпросния репортаж. Оттам обаче му обяснили, че шоуто е външна продукция, така че медията не носи отговорност за неговото съдържание. Ето защо той решил да съди продуцентите. Но се оказало, че те също не носят отговорност, тъй като репортажът е собственост на фирмата на репортера, който го е направил. В случая това е Ева Веселинова. В крайна сметка станало ясно, че отговорност за изкривеното интервю би трябвало да носят тя и двамата водещи, които са го коментирали в ефир, а именно – Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека.

В крайна сметка бизнесменът завел дело срещи Ева и Рачков, но преди да подведе и Зуека под отговорност, актьорът изчезнал. Месеци по-късно става ясно, че звездата е емигрирал, като до ден днешен не е съобщено официално точно къде за е преселил. „Изглежда, е разбрал какво се случва и се е измъкнал”, убеден е въпросният бизнесмен, чиято самоличност „Уикенд” запазва в анонимност. Той е категоричен, че няма да остави нещата така и ще търси актьора, докато го открие и го подведе под отговорност. Според него, именно страхът от предстоящите съдебни дела го е прогонил от България, а не възмущението му от начина, по който страната ни се управлява, както самият Василев заяви преди време. Въпросният бизнесмен смята, че Зуека се укрива от него и от други като него, които смята да му търсят съдебна отговорност. Именно затова пази в тайна мястото, в което се е заселил, убеден е човекът.

Делата, които предприемачът е завел във връзка с репортажа на Ева, са за нанесени материални щети на фирмата му и за нанесени неимуществени вреди върху самия него. Съдът вече е наложил запор върху сметки на фирмите на Ева Веселинова и Рачков, твърди бизнесменът.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени