Борис от „Отдел издирване” иска да учи астрофизика

350
13 Април 2021, 16:02


Георги Златарев, чийто герой Борис бе застрелян в една от последните серии на сериала „Отдел издирване” по Нова тв, не е много познат от родни продукции, а пък е участвал в близо 60 чужди филма. Известен е и с ролите в театър „Възраждане”. В артистичните среди пък е популярен не само с професионализма си, а и с разнопосочните си интереси. Колеги даже го ползват като Гугъл – толкова широко обхватни за познанията на актьора.

И той не спира да учи. Неотдавна Георги Златарев изкара магистратура по фотография в НАТФИЗ, а сега се е увлякъл по астрофизиката. Даже иска да запише такава специалност и да изучава материята в детайли. Другата му страст е колоезденето. И то каква! Актьорът пътува навсякъде с колело. Дори за представления – междуградско.

„В театъра направо побърквам колегите си, защото когато тръгнем на турне, другите са с автобус, а аз с колело – до Пловдив, до Сандански, до Банско”, споделя Георги Златарев.

Той си купува първото колело преди повече от 10 години, след като спира цигарите. Харесало му и си взел второ, трето колело. Сега си е направо професионалист. В артистичните среди се разказва как през 2018 г. актьорът трябвало да се появи в Хасково за представлението „Ало, ало”. Тръгнал с колело от София в 5 сутринта и към 16 ч. бил на линия в театъра в Хасково. Изморява се, разбира се, но може би му помага по някакъв начин, защото не се отказва.

Преди да изиграе една от най-тежките си роли в „Домът на Бернарда Алба” във Враца, той изкачил целия проход Петрохан, от там минал през Берковица и стигнал до Враца. „Удвоих си пътя, но беше хубаво. И представлението мина повече от добре”, споделя актьорът. Той е казвал за колоезденето, че е приказно занимание. Дори не може да определи в кое отношение му е по-полезно – дали психически или физически. „Велико усещане е да преодолееш желанието в себе си, да не спираш, да продължиш още малко и най-накрая – да стигнеш до върха”, разказва Георги Златарев. Това действало много добре по отношение на себепознанието и себеуважението. Дава самочувствие, но това, което те кара да не се състезаваш с никого, а да си в хармония със света около себе си, да забелязваш хубавите неща.

Той непрекъснато учи нови неща. Сега му е интересна астрофизиката, астрономията, квантовата механика. Наскоро актьорът сподели с какво вълнение е следил кацането на „Пърси” на Марс – влизането в орбита, стигането, изпращането на първите снимки от външните камери. Златарев дори иска да запише астрофизика. Интересът му е толкова голям, че непрекъснато чете, проучва, даже наскоро открил най-близката до нас черна дупка.

Обича и историята. Скоро сигурно пак ще разшири интересите си. Киното си остава голямата му любов. Георги Златарев е играл в близо 60 чужди продукции. Говори чисто английски и италиански език, което вероятно е предимство. Макар че се е случвало да му казват да не го говори толкова добре английски, защото се явява да играе руснак, например. Преди пандемията актьорът играл в поредната чужда продукция арабин и имал реплики на арабски език. В киното е снимал с големи имена като Салма Хайек, Патрик Суейзи, Бен Крос, Стив Бушеми, Харви Кайтел, Джейсън Стейтъм, Клеър Форлани и много други.

Георги Златарев ходи и на кастинги за български филми. Само че или не е бил по вкуса на наши режисьори или отказвал ролята, защото не му е допадала. В чуждите продукции, които се снимат у нас, доста му върви. Той е играл в десетки американски и европейски филми. При това го взимали не само за малки роли. Даже се е случвало режисьорът Тим Блейк Нелсън толкова да го хареса, че да разшири ролята му във филма „Сива зона”. Режисьорът решава да направи героя на Георги приятел с един от основните персонажи – на Майкъл Стулбарг, известен с участието си във „Формата на водата”. Така Георги има над 20 снимачни дни с Харви Кайтел, Мира Соровино, Дейвид Аркет и Стив Бушеми. След този филм канят Георги в „Непобедимите”, в който игра Боян.

Именно защото не е снимал много в родни филми и сериали, преди време актьорът сподели в свое интервю, че иска ролята, която ще получи, да го представя максимално добре като актьор, да е предизвикателство, да му е интересно. Е, получи, при това две. Зрителите на Нова тв вече го гледаха като Пчеларя в хитовия сериал „Дяволското гърло”. Имал е и интересно участие в „Откраднат живот”, където играл шизофреник. Георги изигра и ключовата роля на Борис в сериала „Отдел издирване” по Нова тв. Сега е въпрос на време преди да го видим в друга българска поредица.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени