Коцето на мушката за източване на ДДС! Купувал спортни коли и строил палати с парите, източени с фалшиви сделки

7278
27 Май 2021, 15:47


Константин Иванов Славчев, когото чалга феновете познават като певеца Константин, направил милиони левове от източване на ДДС с фиктивни сделки

 

Коцето лъснал в няколко сделки, които при детайлна проверка се оказали менте. Затова и подозренията са, че договорите са подписани само и единствено с една цел - прибиране на данъка, което е директна щета за националния бюджет.

 

Не е тайна, че една от големите пробойни в хазната е именно течът на ДДС с измислени сделки. Целта тук е не укриване на данък, а неправомерно възстановяване на данъчен кредит.

 

Такива са например измамите с фиктивния износ, фиктивния търговец, кръговата измама и най-различни техни хибридни схеми. По своя механизъм и мащаби те са по-близо до категорията на организираната престъпност, отколкото до обикновеното данъчно укриване.

 

Смята се, че с парите от данъчните машинации Коцето си е купил няколко спортни коли. Освен това кешът дал шанс на чалгаря да построи в София палат с басейн и всички съпътстващи милионерския дом екстри.

 

Според информатора на „Уикенд” певецът не плел схемите сам, а с помощта на двама помощници. Важният перач на пари в организираната престъпна група бил варненец, с когото Константин имал и легален бизнес. Мафиотският кръг на Коцето затваряла адвокатка с кантора в столицата, чието име се пази в редакцията на в. „Уикенд“.

 

Тримата играчи са нанесли щети за няколко милиона лева, като в момента данъчните проверяват какви точно за размерите на далаверите.

 

ДДС манипулациите не са първият скандал, с който Коцето влиза в новинарския поток. Преди пет години - през април 2016-а, полицията откри ВИП-стая за наркотици в софийската дискотека „Плаза”, собственик на която е именно чалга идолът Константин.

 

При акцията бяха задържани седем души, сред които управителят на бара, наркодилър и петимни за кокаин клиенти на дискотеката.

 

След екшъна само двама от спипаните останаха зад решетките - управителят и дилърът на „бело”, като съдът ги тикна в килия за постоянно с мотива, че има достатъчно доказателства за вината им, а престъплението е опасно. В кулоарите на съда стана ясно, че дилърът продавал редовно кокаин в дискотеката, а управителят осигурявал достъп на специалните клиенти до ВИП-стаята за шмъркане.

 

При обиска разследващите открили в заведението на Коцето 20 дози кокаин.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Papi uia
преди 2 седмици
-13
Umrete skapan rsbotnici dre mu na papito na kockata Umrete ot iad nefelni bgta hem e*Li i hem zavislivi :)))
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
hehe
преди 2 седмици
-1
звънни на коцето да ти даде бело да се успокоиш малко. После и друго може да ти даде да подържиш. Тогава съвсем ще се кротнеш :)
Коце чалгар наркоман и боклук
преди 2 седмици
-1
Коце чалгар, наркоман и боклук долен
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ники
преди 2 седмици
-2
Тези чалгарски отрепки, съжалявам за израза но повечето са такива, трябваше отдавна да са проверени. Всички крият доходи и не плащат данъци. Да не говорим, че развращават със силиконовите си визии и безморалното си гнусно поведение. Жалко, че още има хора да плащат за да ги гледат този селяндурски отпадък
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
??
преди 2 седмици
-1
И сега какво следва??? За Коцето и други плазмодии като него не следва нищо,защото на който е трябвало си е платил. За нас следва да изпием чашата с вода,да преглътнем и да си напсуваме "късмета",че сме още тук ,а умните заминаха отдавна. Коцето няма да закачаме той е Коцето!! За да има справедливост хванете Пурко той все една кокошка е откраднал. Ако не е откраднал....ми да е откраднал... Това е правосъдие ....сериозна работа!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Напълно права сте.....
преди 2 седмици
-3
На мен оня ден са ми пратили съдия изпълнител за 2 .00лв ( два лева) НЕ е грешка , повтарям НЕ е грешка , цифром и словом, за 2 лв( два) лева......След плащането ми изпратиха и потвърждение от НАП. Сега чакам друг съдия изпълнител за лихвите на тия два лева ! Коцето да е жив и здрав и да си гледа ПАШАЛъКА !


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени