Краят на легендата: Цар Киро издъхна в дома си

2435
02 Април 2021, 12:30


Ромският богаташ Кирил Рашков по прякор Цар Киро е починал тази нощ в дома си в Пловдив. Новината потвърди  адвокатката на семейството Росица Драгинова.

"Рано сутринта ми се обадиха да ми кажат. Погребението е в неделя", каза Драгинова. Тя добави, че в момента подготвя молба за прекъсване изпълнението на наказанието на дъщерята на Цар Киро - Събка. Тя е осъдена на 5 г. затвор за притежание на 2054 г хероин за 184 921 лева, внесен от Турция. Самият Кирил Рашков също попадна под ударите на закона и бе осъден на 8 месеца лишаване от свобода за държане на живак и антики.

Близки до него припомнят, че здравословното състояние му е било лошо. Прекарал е два инфаркта, имал е болно сърце и проблеми с бъбреците.

Прозвището си Цир Киро получава, защото се самообявява за лидер на ромите в България. Още по времето на социализма получава седем присъди за различни престъпления, сред които притежание на злато и много пари, с наказание от общо над 30 години затвор, а след 10 ноември 1989 г. е амнистиран. Скоро след демократичните промени регистрира фирма за производство на алкохол и я нарича "Цар Гого". През 1993 г. е арестуван за производство на фалшив алкохол в големи размери, а името му се превръща в нарицателно за т.нар. ментета. Пет години по-късно Рашков основа партия "Свободна България", която успява да вкара общински съветници в Стара Загора и Пазарджик, но влиянието му сред ромите не е особено голямо. Синът му Ангел Рашков също многократно е задържан по различни обвинения, а в момента дъщеря му изтърпява присъда за наркотици. Погребението на Кирил Рашков ще е на 4 април.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ко?
преди 2 месеца
0
Краят на легендата?! Мизерници! Колко ви платиха, жалкари долни, за да величаете тоя престъпник мангал и престъпната му семка?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
4444
преди 2 месеца
0
Сега и другите по него ако може...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Анонимен
преди 2 месеца
0
Не цар а цигански престъпник е умрял. По хубава новина от това няма
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени