След съкрушителния развод: Алекс Богданска тръгна на психолог

24 Април 2022, 12:00


Александра Богданска тръгна на психолог, след съкрушителния развод с Даниел Петканов, с когото имат син Габриел. Манекенката и бившият репортер и приятел на покойния водещ Милен Цветков разтрогнаха брака си преди дни и вече са се споразумели по всички въпроси – от имотите до грижите за детето и прекараното време с него.

 

Битки и драми не е имало, но красавицата все пак се сблъсъкала с паралелни такива. Алекс изживяла истински шок от решението на Даниел да сложи край на брака им. Красавицата минала през цялата палитра от негативни емоции – самообвинение, болка, яд, наранено самочувствие... За да се справи по-бързо с тях и да извлече поуките за себе си от ситуацията, потърсила помощ от специалист. Освен това искала да постигне личностно самоусъвършенстване и да научи нужните уроци, така че да попадна в същата ситуация втори път.

Красавицата и преди е посещавала кабинета на психолог, пак заради случка с вече бившия й мъж. Това е времето, в което двамата не можеха да се разберат по въпроса за апартамент в столицата. През 2020 г. Алекс искаше да си купи жилище в София на свое име, без участието на съпруга си. Дани обаче не бе съгласен. Смяташе, че покупката трябва да е семейна и да се отложи, докато имотите поевтинеят, което не е ясно дали и кога ще се случи. Този спор сериозно разклати брака им. Говореше се даже, че  са се разделили временно, за да преосмислят въпроса, както и връзката си. В крайна сметка си дадоха нов шанс, който продължи до изненадващото решение на Дани Петканов за раздяла. Това се случило в момент, в който манекенката се чувствала готова за второ дете, дори правела планове.

Алекс изживяла доста тежко искането на Дани за развод. Тъкмо, за да се справи по-лесно с негативните емоции и да опознае по-добре себе си, така че да си обясни защо това се случва, тя започнала пак да ходи на психолог, но вече редовно всяка седмица. В началото била скептична, но след време се удивила от откритията, които правела за себе си, с помощта и подкрепата на психолога. Даже вече, излизайки от кабинета, си записвала в телефона важните открития, до които са достигнали, както и насоки за по-нататъшната работа към личното си самоусъвършенстване.

Един от изводите, до които красавицата стигнала с психолога, е, че трябва да се научи да обича себе си. Манекенката прозряла, че досега е бягала от срещата със себе си с впускането си в работни ангажименти. Все искала да прави нещо, да е заета, да е заобиколена от приятели. Благодарение на това, че ходи на психолог, Алекс разбрала, че работохолизмът й, старанието да не остава сама, да няма време, в което да не прави нищо, са произтичали от стремежа й да бяга от себе си. Било я страх какво ще открие, когато остане насаме. И още дали това, за което се е мислела, се припокрива с това, което в действителност е. Освен това чрез работните си постижения, Алекс се валидирала като достойна и стойностна – като човек, приятелка, майка, съпруга. Сега тя се опитва да изкорени това вярване, старае се да се улавя в моментите, в които допуска тази грешка.

Въпреки разочарованието и болката, Алекс продължава да вярва в любовта. Само че е решила да не се впуска в нова връзка, докато не постигне личностното си самоусъвършенстване, върху което сега работи. Имала нужда да остане сама. Даже е в период, в който самата представа, че може да е във връзка я отблъсква. Алекс иска да си научи уроците и когато се почувства готова, тогава да сподели живота си с нов мъж. Смята, че трябва да се научи първо да обича себе си, за да може да обича и друг. Още повече, че досега красавицата не е имала сравнително дълъг период, в който да е била без гадже. Влизала от връзка във връзка, защото смятала, че ако има човек до себе си, може да постигне мечтите си. Сега Алекс определя и това мислене като грешно. Тя е убедена, че човек не може да е щастлив, благодарение на друг. Трябва да се чувства щастлив, оповавайки се на себе си.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Доди
преди 3 седмици
-2
И обруси 224 пишки! Евала!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени