Тони Стораро: Останах без глас, но Бог ми го върна след операция

02 Август 2022, 12:10


Човекът глас остана без глас, но се оправи след операция

"Жена ми е на първо място в живота ми, както и моите синове, снахата, внуците. След това е пеенето. Когато си минал през труден момент в живота си, виждаш, че по-важно от семейството няма. Господ ме целуна втори път след операцията на гласните струни, която мина успешно, и сега продължавам да пея. Всеки ден се моля, вярващ съм." Това споделя голямата звезда на фолка Тони Стораро, който днес става на 46 години.

И днес, както всеки рожден ден, той ще сподели със семейството, а ако има възможност, и с феновете, тъй като продължава неспирно да работи.

"Горд съм с тях, жена ми Валя е моят герой. Щом съм успял да задържа семейството си здраво, значи съм си свършил добре работата. Много често с нея си спомняме първите години, когато се запознахме. Бяхме на около 13 години. Срещу дома ми в моя роден град Шумен беше басейнът и често ходех там. Един път, като бяхме там, братовчед ми каза, че иска да ме запознае с момиче, което много ме харесва. Това беше Валя. И аз я харесах от пръв поглед. Чудех се какво да направя и как да се докосна до нея. Тогава ми хрумна нещо съвсем детинско. Видях наблизо някакви тръни и ги метнах в косата й, докато не ме гледаше. После, естествено, предложих да ги махна. Започнах да ги махам бавно-бавно. Голяма тръпка беше. Наистина любов от пръв поглед", смее се при спомена Стораро.

 

Неразделни са и в добро, и в зло

Неразделни са и в добро, и в зло

 

Певецът толкова обичал половинката си, че нямал търпение да прави любов с нея. Тъй като семействата им били много религиозни, на плътските ласки преди сватбата не се гледало с добро око, но певецът и Валя не издържали на изкушението. Правили секс, и то със съгласието на бабата на Стораро.

"Мюсюлманските традиции не позволяват да правим любов без брак. Преди нейния абитуриентски бал родителите ми дойдоха в дома на Валя с годежен пръстен и всичко каквото трябва. Сгодихме се и тогава вече можехме спокойно да излизаме, без да се крием и да се притесняваме. Бяхме си обещали обаче, че на абитуриентския бал ще се вземем. Мина празненството и ние отидохме у баба ми. Нямахме търпение да се отдадем един на друг. Тя обаче ни върна. Обясни ни, че не бива да бързаме да правим такива неща, още повече след като сме вече официално сгодени и така и така ще се оженим, както си му е редът. Тръгнахме да си ходим, но почнахме да си говорим, че ако нещо стане, може да се разделим и бяхме единодушни, че за нищо на света не бива да чакаме повече. Върнахме се пак при баба ми и тя този път ни прие. Остави ни сами да правим каквото си правим и в това време изтичала до нашите да им каже. Баща ми много се ядоса, че съм постъпил така прибързано. Но в крайна сметка родителите ми приеха Валя много добре и продължават страшно много да я обичат. Оженихме се през август същата година", спомня си първите любовни трепети изпълнителят.

 

Семейството на сватбата на Фики

Семейството на сватбата на Фики

 

Колкото до това дали Валя го ревнува, Тони е категоричен: "Вече не. В самото начало много й беше трудно, но сега вече не вярва на жълти "новини". Тя никога не е излизала вечер без мен. Идеални мъже няма, но идеални жени има и тя е такава", хвали половинката си певецът.

Един от трудните периоди в живота на музиканта е през 1989 г. Тогава получава и първия си хонорар като певец.

"Не беше много голям. Тогава съгражданите ни от турски произход се изселваха в Турция и вече не им трябваха българските пари. Средната заплата по това време беше 160 лв., а аз взех толкова пари бакшиш от една сватба. С тях си купих колело, балканче, и някакви други по-дребни неща", казва Стораро.

Най-трудният период за него обаче е операцията, която преживява на гласните струни. "През 2010 г., заради живота, който водех - много пури, цигарен дим, недоспиване, не си пазех гласа, изведнъж останах без глас. Ходих при много лекари в България. Всички твърдяха, че се налага операция, при която има 30% риск от неуспех. Колебаех се какво да правя. Никой не разбра от колегите, защото не показах шест месеца, че имам проблем. Ходих по участия и пеех на плейбек. Хората ми ръкопляскат, радват се, а аз се обръщам и плача. Не заслужавах аплодисментите. После си казах - край! Спрях. И отидох в Солун при най-добрия лекар. Човекът ме оперира и ми каза - "Каквото искаш прави, само никога повече не пуши". И вече не пуша. След операцията само пишех и се молих на Господ да ми даде отново шанс да пея. Беше ужасно - човекът глас във фолка остана без глас. После полека-лека почнах. И сега всяка вечер се моля и благодаря за всичко в този живот", казва популярният фолкидол Тони Стораро.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
......па
преди седмица
0
Лъже като всеки от неговия етнос.С жена му са братовчеди,познават се от деца и брака им е уговорен.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени