Димитър от „Мастър шеф” завъртя бизнес преди победителя Ивайло

1768
20 Декември 2020, 15:13


20-годишният Димитър от „Мастър шеф” може и да не взе наградата от 100 хиляди лева в шоуто, но пък успя да завърти печеливш бизнес много преди победителя Ивайло Спасов.

Студентът, който финишира трети в генералното класиране, но пък стана любимец на зрителите, взе за съдружник друг популярен сред феновете участник – отпадналия точно преди финалите Красимир Низамов. Двамата вече генерират добри приходи, като разработват менюта и дават уроци по готварство.

Бизнесът на Митко и Краси е започнал далеч преди излъчването на финалите на „Мастър шеф” в началото на декември, научи HotArena. Още преди да стане ясно кой печели състезанието, двамата любимци на зрителите са успели да натрупат солидно количество клиенти, за които разработват специални менюта по авторски рецепти по всевъзможни поводи. Те приготвят ястията директно пред клиентите си, като предлагат и любопитни лекции за продуктите и уроци около своята работа. Именно като част от подобна заявка – вечеря за Никулден, Димитър е приготвил десерта, който така и не успя да презентира пред журито на финала на „Мастър шеф”.

„Уикенд” вече показа кулинарния шедьовър, вдъхновен от традиционните баница с боза и тахан халва. Първоначалната идея за общия бизнес била на Красимир, когото Митко нарича „най-вдъхновяващия си колега”. Двамата се запознават преди година на кастингите за шоуто. Оттогава досега са станали изключително близки. Самият Краси коментира резултатите от класирането по следния начин: „не успяхме да спечелим 100 000 лева, но никой не може да ни спре да ги изкараме с работа”.

В същото време победителят Ивайло Спасов твърди, че вече е на финалната права към отварянето на бъдещата си дюнерджийница. Още на кастингите за шоуто той обяви, че смята да отвори именно такова заведение, ако победи в „Мастър шеф”. Засега е планирано то да заработи през януари, като точната дата все още не е официално съобщена. Не е ясно дали в менюто ще има дюнер в чест на режисьорката Неда Соколовска, която спаси Иво от емилинация в състезанието. Но готвачът обеща да вложи буквите от името й в името на заведението. Тези дни стана ясно точно как ще се казва дюнерджийницата. Макар в нея да фигурират и четирите букви от имено на Неда, думата няма нищо общо с него и е на немски.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
До аз аз
преди месец
0
Само дето в Германия на това, което знае българинът като дюнер се казва - dürum или yufka.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
АзАз
преди месец
0
Хотарена, ми каза го човекът, как ще се казва. Било на немски... Ми пуснете си интервюто, извикайте си някой, който говори немски, чуйте думата и я напишете в сайтчето си.... Помагам Ви отново: Dönerstag е думата на немски, която не може сами да си напишете. Така ще се казва заведението му. Идва от Döner= Дюнер и Tag= ден, а на немски Donnerstag= четвъртък. И оттам идва заигравката в думата. Много дюнерджийници в Германия, точно в чeтвъртък правят така наречения Dönertag предлагайки различни промоции... два за един и тн. А иначе на Велики четвъртък в повечето дюнерджийници има Dönerstag- евенти....Малко да Ви образовам. Аман!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени