Драго и Борис от „Братя” се сближиха в реалния живот

588
14 Февруари 2021, 15:11


Противопоставянето на Драго и Борис в хитовия сериал „Братя”, чийто втори сезон стартира на 23 февруари в ефира на Нова тв, е само в рамките на сюжета. Владимир Михайлов – в ролята на Драгомир, и Калин Врачански, който играе Борис, бързо се сближили покрай съвместната си работа. Дружбата им е изцяло извън клишето за тази между актьорите, които си партнират, както и колегиалната добронамереност и уважение.

Владимир и Калин си паснали не само като професионалисти. Двамата имат еднакво виждане за начина на работа във въпросния жанр на сериала, допълват се в разработването на образите, в които се превъплъщават, но и доста бързо си допаднали като характери и в реалния живот са близки приятели.

"
Още в първия снимачен ден, първата сцена, която започнахме да снимаме, веднага стана спойката между нас. Рядко се случва двама човека, които се познават бегло, да започнат да работят заедно и така да стане тази симбиоза”, споделя Калин Врачански. Също толкова изненадан бил и Владимир Михайлов, който е композитор и певец, известен на феновете с групите „Сафо”, „Сленг” и „Eqinox”, както и с изявите си в Операта, а и с ролите си в доста кинопродукции на „Бояна филмс”. Екранният Драго от „Братя” още в началото на снимките усетил, че с колегата му са „на една вълна за това какво представлява работата в този жанр”, представят си сцените по един и същ начин и веднага започнали да си помагат „да си намерят самите герои”.

„Когато започваш някакъв проект, винаги не ти достига време. Тази липса на време ние веднага компенсирахме с тази връзка, когато застанахме един срещу друг пред камерата, когато започнахме да си партнираме, още тогава установихме, че ние говорим на един език”, признава Калин Врачански.

Двамата имат и еднакво отношение към работата. Миналата година, Владимир Михайлов даже призна с чувство за хумор в свое интервю: „Мислех че аз съм педант, докато не срещнах него”. Той е определял Калин Врачански като „безумен професионалист”, който изпипва нещата докрай, анализира много, следи всичко. Много харесва именно тези качества на екранния си брат, както и това, че е изключително отдаден в работата си и талантлив. В края на миналата година Владимир Михайлов трогна колегата си, а и почитателите си, с пост във фейсбук, в който благодари на Калин Врачански. Близки приятели на актьора-певец веднага издадоха, че е изключително характерно за него да бъде благодарен и да споделя успеха с хората, които са му помагали.

„Не се случва всеки ден да ти се случи такова приключение като сериала „Братя” и е много важно с кого ще го споделиш. А като се налага и да си партнираш с някого толкова дълго и на толкова нива, това се оказва най-важното, кой е човекът до теб. Искам да изкажа едно огромно „Благодаря”! на един човек, на когото винаги съм се възхищавал за таланта, отдадеността и професионализма, а сега разбрах, че той е и много повече от един голям професионалист... Калин Врачански е човекът, който беше до мен през цялото време, винаги готов да помогне за всичко, от което имам нужда; който се нагърби с по-трудната роля; без когото моят персонаж не би бил това, което е; човекът, който отстъпи назад, за да ми даде прожектора и то без да се афишира, без думи; истинският по-голям брат, който винаги ще те пази. Калински, благодаря ти за всичко, братле!”, написа Владимир Михайлов.

Той живее мечтите си, който има още от дете. Владимир, който бързо се превърна сред любимите български актьори, не е учил в НАТФИЗ, нито в Музикалната академия, макар да е и много талантлив певец и композитор. Завършил е английска филология в Софийския университет, което обаче много му помага за чуждите продукции. Все пак владеенето на перфектен английски език винаги е предимство. Полезни му били заниманията с култура и литература в университета, тъй като „остават следа и ти помагат да стъпиш на нещо, когато се занимаваш с пиеса или с филм”. Владимир Михайлов винаги е изтъквал ценните знания, които е добил, както и щастието да ги черпи от изтъкнати преподаватели. „По друг начин стигнах до мечтите си, но те са от детството ми”, споделял е той. Освен английски, говори още руски и френски. Актьорът подчертава, че заниманията, които има днес, са „реализираните мечти на едно дете”. И той наистина е щастлив и благодарен, че е успял да ги сбъдне. Владимир Михайлов в реалния живот има брат, с когото са много близки. Актьорът-певец е сбъднал мечтите си, но пътят до тях не е бил кратък, нито без препятствия.

Актьорът, чийто родители са стоматолози, но и музиканти – майка му свири на цигулка, а баща му на китара, е признавал, че не му е било лесно, макар да не е споделял подробности. „Аз съм знаел какво искам да правя, че искам да продължавам да съм артист, но просто е било много трудно. Бил съм поставян на кръстопът, но пак съм избрал да се занимавам с това и съм щастлив, че имам тази възможност между всички тези занимания – музика, кино, театър, записи на реклами, на анимационни филми като в дублажа, между всичко това да оцелявам, без да правя компромис. Да правя това, което искам – да участвам в проектите, които искам, да направя концерт, който аз искам”, споделял е Драго от „Братя”.
 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени