Евгени Минчев: Ани и Виктор са модните Лаурел и Харди, косите на Филева джафкат, а Ирина Флорин е с обувки от Втората световна война + още подробности и СНИМКИ

01 Април 2017, 16:00


Евгени Минчев е наточил първоаприлски модната гилотина и безпощадно посича провиненията на известните личности у нас. Забавлявайте се с рубриката на лорда "Гилотина" за в. "Телеграф".

МОДЕН ЛАЗАРЕТ ЗА ФЛОРИН И ВЕНЦИ

Тримата от запаса ме разсмиват в тази съботна утрин. Главен запасни моден офицер Ирина Флорин се явява началник звено и нейната естетическа отговорност се набива на очи, като потник на недовършен покрив. Вярна на своя цвят Черен, певицата е постигнала един вял резултат, който можеше да бъде обърнат в нейна полза, при малка намеса на цветове, извън гробовните. Колан пристяга талията на звездата, като придава обем на долната и част. Обувките, също от запасите на Втората световна, само подчертават тъжните факти на очевидното. ВенЦи позира с посърналост, каквато не подхожда на начинаеща звезда, тук отново властват военните мотиви, на които аз бих добавил единствено ефрейторска нашивка по милост. Бели плесници идват в моя защита от страна на блузката и кецовете. Би ли отвърнал на това Васко Кеца с цитат от песен..Нещо като „Сбогом, моя любов”  и ще да сме сигурни за кецовете ли би станало въпрос или за приносителя им? Красивият модел Мартин явно идва от окопите. По него всичко е като след битка, всичко крещи, че героите са уморени. Вятър ечи, балкан стене, както и последния куплет на „Три танкиста” . Препоръчвам моден лазарет и на тримата.

ПАЛАШЕВА И ПЕТКОВА ИМИТИРАТ ПРОЛЕТТА

Две истински модни принцеси представят спектакъл от най-висока класа. Вляво- притежателката на Брайдъл фешън Анелия Петкова, представя ефирна блуза, с богати ръкави и декорация, с пищен завършек над китките. Богатството на материята е уловено в миг на пищност и задоволство от близостта си с полата, изригваща от перли и органза. Петкова, чиито бутици празнуват днес 10 години на българския пазар, грее с практична прическа, деликатен грим и премерено поведение. Бизнесдамата Ана Палашева е друг аспект на добрия вкус. Тук властва смелото, липсва всякаква заобиколност, за да се изтъкне младостта и величието на зодия Телец, през които се осъществяват инак немислими блянове. Палашева е разтворила уж дръзко вратите на сладострастието, но те се оказват само открехнати. Индиговата рокля постига своето, като дава изява на косите, изглеждащи сякаш част от нея. Бляскав мотив, като подпис, се вие над талията и я обединява с другите благодатни извивки на силуета . Гримът и тук е само лек намек за свежест към вече наличната, крехки, почти свенливи усмивки отчитат първия мандат на пролетта. О, слабост, твойто име е жена, по хамлетовски въздишат сетивата ми.

БАУ-БАУ В КОСИТЕ НА ФИЛЕВА

Модни решения от Филева джафкат насреща ми с нестихващ ентусиазъм. И нямам предвид само този сладък мъник, с прическа, не по-различна от връх на прясна кайма, а шапката на самата му стопанка. Тя блещука върху Михаела Филева , като райско нощно небе, появило се в пет часа следобяд. Тоест, напълно неуместно и тоест, точно когато Нейно Величество пие чая си в Лондон. Ако отмина това с лордско пренебрежение, то трябва ли да премълча неясните връвчици, спускащи се не по-малко стремглаво от къдриците и надолу.  На плаца на естетичните вълнения маршируват още червило в цвят на вишнев конфитюр и грим, несъвместим с облеченото. Косите избързват пред общото ни впечатление от стила на Филева и се спъват в прическата на мистър Бау Бау, която е далеч по-приемлива. Ако видите някъде да се продават двата сладкиша, знаете от кой да си купите, нали?

ЦОЛОВА И ВИКТОР- МОДНИТЕ ЛАУРЕЛ И ХАРДИ

Минзухар е мнението, което имам за роклята, облечена от Ана Цолова. Лично мое усещане е, че тази рокля трябва да бъде изправена пред съд и то съд с гореща вода и оцет. Това може би ще бъде едно добро начало към облагородяване на този цвят, чиито съставки се коренят дълбоко в глава, дръзнала да ни го лансира. Тук сякаш са правили неразумен секс глава цвекло и морков. Цолова няма никаква вина в поднасянето на тоалета, освен със съгласието да го носи. На нейно място бих заплашил сериозно всеки, опитал се да ми го продаде или даде изобщо. Несиметричната плоха , както и съседната и посестрима, преобразуват долната част на дрехата в камбана, таз душа , камбана... Някакъв гердан обикаля шията на телевизионната водеща, нещо като средновековно наказание, нещо като катинар на целомъдрието, само че с променено предназначение. Прическата е кацнала там, вероятно направо от простора на възрастна дама, която е опрала перуката си, но е забравила да и сложи щипка. Щипка сол и за Виктор Николаев. Тялото му като струна се възнася в добре ушит костюм, препоръчван ни от модните критици в пролетта на 1987 година. Помня, защото точно тогава ми увеличиха ватманската заплата и можех да си го позволя. Костюма, не Виктор.

ХИЛДА ДА СИ ПОСТАВИ МОДЕН ЦИП

Стряскаща физическа и модна прилика с поп фолк певицата Рени. „Носителката” на Нобелова награда от Вип брадър, е плъзнала по Хилда Казасян, което може да мине за комплимент и в двете посоки. За какво и е обаче на Хилда сламената прическа, която ако беше леко смолиста, щеше да я запрати в графа „Мария Илиева”... Широката усмивка е обозначена с безцветно червило и ме кара да си тананикам хилдиното „Най-добре, сложи си ципа на устата”. Там се случва усмивка, за която и аз съм мечтал. Черен синджир такова таковата на цялото старание, като минава черен и невъзможен върху блуза, прана извън стандартите на телевизионните реклами. Този цвят може да се добие единствено ако в пералнята сте поставили картонена опаковка от перилен препарат, празна бутилка от кетчуп, седем капки рициново масло, три бисквити с вишнев пълнеж и  захарно петле. На нейно място бих заменил синджира с бляскав жълт шал, бих добавил свежа брошка и бил килнал на темето ярка бейзболна шапка. Така ще изчезнат всички прилики с имена от попфолка и ще бъде подчертана една младост, която не е от Дружба.

КРЕМЕНА - ХАНШ СИ С РОЗИ НАКИЧИ

Хубавото при тази визия на Кремена Халваджиян е, че не се набива на очи. Това обаче, само с условието, че дрехите бъдат върнати от там, откъдето са взети. Защото лимонено жълтото схваща очите ми от текстилната киселина, вкочанява очния ми нерв и предизвиква конюнктивит. Това сако е напаст! Нямаше ли стилистката друга модна потребност в този момент, за да допусне да прилича на Майли Сайърс  докато притичва до супера... Това, което е едновременно пола, потури, плажно парео и изобщо- покриващото предната част на Халваджиян, отразява точно смисъла на „гърди ми с рози накичи”, въпреки че тук „гърдите” са друго телесно явление. Букет от чанти или чанти- букети е това, което цъфти под мишниците ? Предвидлива във всяка ситуация, Кремена е съчетала цветовете на партиите-победителки в последните избори. Цвете за Бойко, цвете за Корнелия. В такъв случай приемам, че за мен остават очилата, които розовеят накъде по връхчетата- отпадък от колекциите на Елтън Джон. За прическата, бижутата и татутата се налага да си долея още уиски.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Иво
преди 5 години
0
ПЕДЕРАС ИЗКЕЦАН ХОДИ НА СЕЛО ДА ТЕ ЕБЪТ ЦИГАНИТЕ
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени