Гена Трайкова взела 60 бона компенсация от Би Ти Ви

1169
07 Февруари 2021, 15:12


Гена Трайкова си е тръгнала от Би Ти Ви с рекордна компенсация, разкриват хора в медиата. Журналистката, която в края на януари официално напусна поста си на оперативен директор на новините, ще получи 6 заплати накуп.

Брутното месечно възнаграждение на Трайкова е 9000 лева, така че тя ще вземе общо 54 бона. Отделно имала да ползва няколко дни натрупан отпуск, които също ще й бъдат изплатени, така че сумата набъбва до над 60 000 лева.

Според запознати, Гена настоявала за едногодишна компенсация при напускането си, но новите собственици категорично отказали. Стигнало се до дълги преговори, които приключили с ангажимента на Би Ти Ви да й изплатят 6 пълни месечни заплати. В замяна на това Трайкова няма право да „уронва престижа" на дружеството и ще трябва да се въздържа от всякакви изявления, свързани с промяната на собствеността и управлението на медиата.

На мястото на Гена Трайкова бе назначена журналистката Веселина Петракиева. Тя има повече от 20-годишен опит в електронните медии.
В края на миналата година новият собственик на канала освободи директора на „Новини и актуални предавания" Венелин Петков, който е в Би Ти Ви от основаването на информационните емисии на телевизията през 2001 г. Петков обаче не получи нито стотинка компенсация, тъй като е висш управленски кадър, а според закона всеки нов изпълнителен директор има право в рамките на 6-месечен период да обнови ръководния екип, без да дължи обезщетение на освободените. Мястото на Венелин зае Антон Хекимян.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени