Георги от „Сървайвър“: Виждах как хората умират от COVID

26 Март 2022, 11:31


"Който още не вярва в COVID, да дойде в реанимацията и да види дали не съществува вирусът. Почти година изкарах в отделението. Виждах как хората се борят, но умираха пред мен."

Това разкри пред "България Днес" Георги от "Сървайвър".

24-годишният мъж е студент по медицина. От януари миналата година работи като болногледач в COVID отделението на Александровска болница. По-късно се прехвърля в реанимацията, където са най-тежките случаи на заразата, обхванала целия свят.

"Не е лесно. Психически е трудно да се издържи. Грижиш се за хората няколко седмици, дори месеци и накрая... те умират. Това действа много демотивиращо. Не може да изкараш много време в отделението. Иначе ще стигнеш до бърнаут", споделя Георги, който в момента работи в реанимацията на детското отделение в "Пирогов".

Да участва в "Сървайвър" е негова мечта. Георги от дете е гледал различните формати - и родни, и чужди. Случайно разбира, че ще се снима български сезон, и се записва за кастинга.

"Там детоксикираш всичко - не само тялото си, но и мислите", споделя Жорката, който сваля 12 килограма по време на престоя си в състезанието.

Според него храната, която са получавали участниците в шоуто, е била повече, отколкото е очаквал.

"Не чувствах глад - споделя Георги. - Може би от жегата и влагата. Ядях по-малко, за да се почувствам наистина като на "Сървайвър", казва още той.

 

 

Фаворит за победата му е Зоран. По думите на Георги режисьорът има най-големи шансове сред всички участници. Георги стиска палци и на Драго, който се завърна от Острова на изкуплението.

"С част от участниците съм приятел и извън шоуто", разкрива студентът по медицина.

И добавя, че изживяването му в "Сървайвър" е едно от най-хубавите в живота му. "Бях почти месец на Филипините. Видях друга култура, друг свят. Заредих се с много енергия."

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ГОВЕДО БЪЛГАРСКО
преди месец
0
А СЛУЧАЙНО ДА МОЖЕШ ДА ОБЯСНИШ, КЪДЕ Е ГРИПА В ПОСЛЕДНИТЕ 2-3 ГОДИНИ? ДА НЕ Е ЕМИГРИРАЛ НА МАРС БЕ?! ;) ЕЙ! ВАШИЯ БОГ, НЕ САМО ВИ Е ИЗСРАЛ ПРЕЗ ГЪЗЪ, АМИ ВИ СЕ Е ИЗСРАЛ И У КУХИТЕ КРАТУНИ!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ГОВЕДО БЪЛГАРСКО
преди месец
0
ТИ ДА НЯМАШ У ВАС ЛАБОРАТОРИЯ ТА СИ НАПРАВИЛО ДИФЕРЕНЦИАЛНА ДИАГНОЗА С НЯКОЙ ЩАМ НА ГРИПА? :) ТОВА СТЕ БАЛГАРАЦИТЕ - ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ С АКЪЛ НА ПСЕ. :)
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени