Георги Стайков от „Вчера” едва не умрял след запой

02 Юни 2019, 09:31


Звездата на българското кино Георги Стайков, който преди дни бе приет внезапно в тежко състояние в бургаската болница, отдавна имал здравословни проблеми със сърцето, разкриват негови колеги пред „Уикенд”. „Помпичката” работела твърде бавно и изпомпването на кръвта не винаги стигало до всички части на тяло.

Т
ова му създавало здравословен дискомфорт още преди 5-6 години. Тогава за първи път в живота си любимеца от „Вчера” почувствал тежест в гърдите и физическа немощ да се справя с елементарни ежедневни задължения. Потърсил консултация с едни от най-добрите специалисти в страната, които му предлагали операция и поставяне на байпас. Той обаче се притеснил от евентуалната интервенция и потърсил още мнения.
Водещ специалист от ВМА разгледал резултатите му и преценил, че има шанс да живее и без байпас, ако по схема пие определени лекарства, откаже напълно алкохола, цигарите и започне да спазва строга хранителна диета, която изключва прекалено сладките неща. Режимът се налагал заради високия холесетрол, който имал и предразположението към диабет.

Звездата от филма „Вчера” послушал съветите на професора и резултатите не закъснели. Дълго време си позволявал алкохол само на празници, колкото да прави компания на присъстващите на масата. С времето се успокоил, че всичко е наред, защото големи сърдечни проблеми нямал. Животът му тръгнал в нормален ритъм. Последва ли и нови роли като тази на Калоянов от сериала „Столичани в повече”, която отново го върнала на звездния небосклон.

Според слуховете със започването на снимките на лентата, се възродили и старите вредни навици на Стайков. Той рядко пропускал възможността да си побъбри на чашка с колегите и да обсъди политическата обстановка в страната, както и развитието на филмовата гилдия. Психическото натоварване, съчетано с нарушаване на хранителния режим, дало своя резултат.
Миналата седмица, по време на гостуване в морския град, на Ростислав от култовата лента „Вчера”, му прилошало. Актьорът бил настанен в кардиологичното отделение с координационни нарушения. Били му направени всякакви клинично-лабораторни изследвания, които показали, че няма данни да е прекарал инсулт. Медиците му поставили диагноза исхемична атака. Според специалистите обаче тя най-вероятно е предизвикана от напрежение, стрес или от злоупотреба с алкохол.

Според слуховете в артгилдията Стойков имал влечение към чашката, което се опитвал да редуцира, но трудно се получавало. Колегите му също допускат, че високите градуси да довели до мозъчната атака и липсата на нормални координационни движения.
След дълги години на емиграция в чужбина, където също се снима в десетки филми, Стайков се върна в София и ударно започва да се снима във филми като  „Мисия Лондон”, „Тилт”, „Под прикритие” и др.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени