Юлиана Кънчева в покъртителна изповед: Полусестра ми, алкохоличката, кълнеше мама да умре

2070
07 Март 2021, 09:38


Юлиана Кънчева е звезда от хитовия през 90-те филм „Ла донна е мобиле” и красивото голо тяло от корицата на първия брой на българския „Плейбой”, но не успехите й в шоубизнеса коментираме в настоящето интервю. Разговорът е фокусиран върху отношенията със сестра й, която прави всичко по силите си, за да я очерни пред обществото. Родственицата твърди, че бившата манекенка е придобила по нечестен начин имотите на покойната им майка и я оставила без покрив над главата.

В миналия „Уикенд” беше представена гледната точка на Ирина, а в този думата има кака й. Съпругата на Жоро Пентаграма отрича категорично обвиненията на сестра си и споделя най-откровено как гледа на нея.

- Юлиана, в какви отношения сте в момента със сестра ви Ирина?
- Майка ми има два брака. Отгледа ни заедно с нашата баба. Полагаше грижи, стараеше се да не ни лишава от нищо. Дължим й всичко. Ние сме полусестри с Ирина. Нейната фамилия е Павлова. Тя е дете от втория брак на майка ми. Има си жив баща, който живее в Пловдив и брат и сестра по бащина линия. Не е толкова сама и бедна. Навремето бяхме близки. В последните 10 години обаче се влошиха отношенията ни. Не съм съдник, но тя избра лесен, паразитен начин на живот, който според мен не е правилен. За съжаление, започна много да пие.

- Наистина ли?
- Да, освидетелствана алкохоличка е, имам документи за това. Започна да се събира с изключително лоши хора и компании, с разни наркомани, дилъри, рецидивисти, пияници и т.н. Страшна работа! В един момент престанахме да поддържаме контакт, единствено ни свързваше мама. След поредната си провалена връзка Ирина се прибра да живее в апартамента на майка ми. За въпросното жилище мама беше изтеглила кредит и си го изплащаше.

- Майка ви съгласна ли беше да живеят двете?
- Не, но нямаше начин да бъде отстранена тази жена. Ирина се настани, взе си една стая и продължи да води отново своя паразитен и унищожителен начин на живот. Вкарваше хора в жилището, които оставаха седмици наред. Има пуснати дори жалби в полицията, съседите са свидетели. Ирина подложи майка ни на огромен стрес и невероятен тормоз.

- Ирина твърди, че след като майка ви е починала, вие сте я изгонила от жилището, като сте сменила ключалката и сте изнесла дрехите й...
- Това е лъжа!  Позволих й да живее в апартамента близо година, като през това време изплащах по 1000 лева на месец за кредита. Остават ми още 6 години, за да го изплатя. Аз наследих остатъка от кредита на мама. Това може да се провери в банката - че жилището е ипотекирано. Позволих на Ирина да живее там, като единствено исках да си плаща сметките. Уви, апартаментът беше превърнат в сборище на алкохолици и наркомани. Оказа се, че много хора имат ключ за него. Съседите многократно са звънели в полицията. Дори и на мен са ми се обаждали органите на МВР да ме питат защо се провеждат такива купони, защо се чука по вратата в малките часове на деня и т.н. Комшиите бяха направо пропищели. Казах й на Ирина да се хване на работа. Дори съпругът ми Жоро й намери надомна и малка квартира, където да отиде, но нищо от това не прие. Започна да се държи арогантно. Опитвала съм многократно да говоря с нея. В последните месеци обаче от нейна страна имаше само обиди, вулгарни псувни, кълнене за смърт и гробове... Това преля чашата и казах, че не желая никакъв контакт с въпросното лице.

- Кога сменихте ключа и я изгонихте от жилището?
- Апартаментът е на мое име и аз плащам ипотеката му. Имам пълно право върху имота. В края на лятото разбрах по случайност, че Ирина я няма и отидох да сменя патрона на вратата. Всичко от стаята й, цялото обзавеждане, купено от майка ни, го дадох на неин приятел. Нищо не съм изхвърлила на улицата.

- Ирина се жалва, че благодарение на завещание на хвърчащ лист хартия – без нотариална заверка, сте получила апартамента на ул. „Осогово” 68, къща на ул. „Чипровци” 3, още няколко ценни имота, които отдавате под наем, както и хостел до Женския пазар...
- Жилището на ул. „Чипровци” 3 е мое от 10 години. Звучат несериозно нейните думи за хвърчащия лист хартия. Майка ни има оставено завещание и аз мога да го покажа. В него тя казва, че лишава Ирина Павлова от наследство поради системен тормоз. Въпреки че завещанието не е нещо, което задължително се заверява, нотариус посъветва майка ми да оформи документално прехвърлянето на собствеността. Мама така и направи. Тя ми прехвърли по своя воля онова, което притежаваше, пред нотариус. Ирина си позволява да говори за някакви „имоти за милиони”. Това изобщо не е вярно. Ние сме много наследници на една сграда, която се отдава под наем. Да не говорим, че и Ирина там също има участие. Тоест взима наем. Това може да се провери най-лесно по ЕГН-то й. Въвежда се и всичко излиза. Получава една трета. Нито е толкова бедна, нито е гладна. Проблемът е, че годината е трудна за всички. Наемодателите спряха да плащат или дават само част от наемите, както навсякъде.

- Била трудоустроена и инвалидизирана...
- Не е вярно. Имам неин документ, където пише, че е освидетелствана с цироза на черния дроб, причинена от пиенето. Алкохоличка е, но е работоспособна. Нека обърне внимание на здравето си и да престане да спекулира. Болестите й  са единствено и само от пиене и наркотици. Трябва да си намери работа. Тя обаче чака готови пари, които да започне да харчи. Средствата от наемите не са чак толкова много, просто трябва и да се труди, както милиони други българи.

- Наясно ли сте къде живее напоследък сестра ви?
- Доколкото знам, е при някакъв приятел. Притежава една трета от имот и може да го продаде. Предполагам, че някои от другите собственици ще й изкупят дела. Има баща, брат и сестра. Аз нищо повече не мога да направя за нея. Години наред тази жена тормозеше жестоко майка ни. Тя я унищожи. Не може да си представите как се е държала с мама! Майка си е водила дневник. В него мама е описала как Ирина я е обиждала, клела, казвала й да умира, защото си искала наследството приживе. Когато го прочетох, дни наред не можех да дойда на себе си. Къде другаде го има това? Мога да представя дневника в съда.

- Ирина казва, че сте заплашвала да я изкарате алкохоличка и наркоманка. Обещавала сте да я въдворите в клиника...
- Аз да я изкарам?! Че тя си е алкохоличка и наркоманка. Насилствено няма кой да я въдвори. Лично аз съм й предлагала да отиде някъде, където могат да й помогнат. Трябва обаче сама да го пожелае. Пътят, по който е тръгнала, и здравословното й състояние, за съжаление, не вещаят нищо добро. Не й желая лошото, нека да е жива и здрава. Дано да си стъпи на краката и да си промени начина на живот. Всички около нея й втълпяват, че аз съм мръсницата, лишила я от наследство. Но не, майка ми я лиши. Това беше майчината воля. Могат да го потвърдят много хора. Мама беше силна и интелигентна. Преди да се пенсионира работеше в БАН. Умна жена, която беше подложена на изключителен тормоз от страна на Ирина. Вгорчи последните години от живота й, съсипа я...

- От какво почина майка ви?
- Бях потресена, когато прочетох, че Ирина се съмнявала, от какво е починала мама. Едва ли не аз си измислям. Запознах се по неволя с доста лекари през последните 2 години, в които здравето на мама започна да се влошава. От непрекъснатия тормоз, започна да й пада имунитетът, получи инсулт. Впоследствие й откриха раково заболяване. Разполагам с всички експертизи. В последните месеци от живота си мама беше регистрирана в онкологията. Изцяло аз съм се грижела за нея. Ирина я нямаше с месеци или се прибираше с някого. Синът ми беше малък и я е виждал как прибира разни прошляци, които после не можем да извадим от жилището, как заплашва, крещи и вика. Мама беше неподвижна, а пред нея се разхождаха голи Ирина и поредният й, прибран от улицата...

- Отправяла ли сте обидни думи и заплахи за физическа разправа към нея?
- Не, никога! Ирина лъже. И за съжаление не само за това...

- Защо съпругът ви Жоро Пентаграма е заплашил с бой журналист на Нова, пожелал да разследва семейните ви отношения и да помогне на Ирина?
- Става въпрос за „Съдебен спор” и Жоро Игнатов, с когото Ирина явно се е свързала. Той вместо да ми се обади и да попита и за нашата гледна точка, звънна и ми се представи за техник от А1. Каза, че трябвало да сляза, защото сменяли кабели. Слизайки, видях как тича срещу мен. Ирина беше отстрани с някакъв мъж. Жоро Игнатов викаше: „Юлиана Кънчева, елате да давате обяснение! Вие сте публична личност!”. Просто си влязох и затворих вратата. Жоро Игнатов започна да блъска и да вика. Циркове! Няма да падна на това ниво. След няколко дни се наложи да отида на една среща, а Ирина също трябваше да присъства. Оказа се, че отново се е свързала с хората от предаването, беше ги извикала. Седяха и чакаха в автомобила си. Помолих тогава мъжът ми да отиде при тях. Той е казал на Жоро Игнатов: „Човека от А1, защо не излезете да се представите? Защо лъжете така хората?”. Игнатов взел да отрича, че се е представял за техник. Как да не е така? Видно е, че аз слизам подлъгана, а виждайки камерата и Жоро Игнатов, веднага тръгвам да се прибирам! Станало е пререкание, но чак мъжът ми да заплашва... В Конституцията на Република България изрично е посочено, че никой не може да бъде записван и заснеман против волята му. Ясно съм изразила несъгласето си да бъда снимана, така че съм в правото си да му затворя вратата. Възмутена съм... Ние сме съвсем различни хора, не сме мутри. Не желая повече да бъда свързвана с тази жена. Няма какво да делим.

- Синът ви поддържа ли връзка с леля си?
- Вече не. Той е бил свидетел на такива неща, че... Виждал е страшни работи в апартамента на баба му, която толкова много го обичаше...

- Помагала ли сте на Ирина с пари през годините? А крала ли е от вас?
- Чак да ме краде - не. Тя няма достъп до нещата ми. Когато беше в клиники в Бургас, съм изпращала пари за апарати, пращала съм и дрехи да си сменя. Не можеше мен да ме краде, не живеем заедно. Крадеше от майка ни. Преди години, когато бяхме близки, съм й помагала много. Лошото е, че се спекулира с името ми, въпреки, че не търся публичност от доста време. Вадят се какви ли не неща за мен. Видите ли, била съм казала за Цветелин Кънчев, че  бил най-великият политик. Но моля ви, политическите ми критерии са малко по-завишени. Такова нещо никога не е излизало от устата ми. Това се говори, за да бъда унижавана и осмивана. В случая с „Евророма” няколко популярни личности бяхме наемни лица. Тогава учех политически науки. Седнахме и разработихме програма за малцинствата, която не се получи. На изборите хората си припознаха ДПС.

- Какво е работила сестра ви през годините?
- Била е продавач в няколко магазина. Уволняваха я за кражби на пари и заради алкохол. Не се явявала на работа, заспивала на работното си място... Нейни бивши работодатели ще го потвърдят. С мен се свързаха и хора, които са я виждали в градинката на поликлиниката, близо до апартамента на ул. „Осогово” 68, където тя се напивала с наркомани, метадоновозависими. Доста са свидетелите. Тя от години е така и това не може да се скрие.

- А вие какво работите в момента?
- От няколко години не съм преподавател в Нов български университет. Поддържаме връзка с колегите от НБУ, но не работя там. Вече съм извън публичното пространство. Така реших и дори съм отказвала на предавания и журналисти. Чувствам се добре по този начин. Пиша материали, които излизат като публикации, автор съм и в един сайт. Работя си от къщи. Далеч съм сега от шоубизнеса. Работя и си помагам. Имам да изплащам още 6 години ипотека.

- Но имате и наследство...
- Да, така е. Голямата ми фамилия е получила наследството на дядо ми, който е бил известен адвокат. Водил е той дори дела на цар Борис III. Имаме имот от него, но сме много наследниците – сред тях са и хора, които не са ми близки роднини. На никого не му приятно да се коментира собствеността му и да се спекулира. Може да се провери кое колко струва по данъците, които се плащат, и данъчните оценки. Навремето съм била модел и съм изкарвала пари от визията си. В момента живея скромно, а Ирина ме изкарва едва ли не милионерка. Плащам си редовно данъците и всичко дължимо. Мъжът ми се занимава със своя бизнес.

- Вие, мъжът ви и синът ви как се справяте с нападките на сестра ви?
- Изключително трудно... Гледам да държа детето настрана от тези неща, защото е в тийнейджърска възраст. Ние с мъжа ми сме свикнали на лъжите и неверните публикации. През годините какво ли не се е говорило по мой адрес. Всички неистини се е налагало да ги преглътна. Как съм го направила, си зная само аз. Не е било никак лесно. Аз съм интелигентен човек и преживявам, когато се говорят лъжи по мой адрес. Омерзителното в случая с Ирина е, че има гавра с паметта и волята на майка ми. След продължил с години тормоз мама е намерила сили и е взела своето решение как да постъпи с наследството си.

- Ако сестра ви се промени и ви поиска прошка, ще й простите ли?
- Когато мама почина и Ирина се прибра, исках да бъда максимално добра с нея. Позволих й да живее в апартамента и казах, че с каквото мога, ще й помогна. Имаше останали малко пари в банката от мама. Въпреки завещанието, с което майка ни изрично лишава Ирина от наследство, отидох, изтеглих сумата и дадох на сестра ми половината. Единственото, което поисках, беше, да отиде и да запали една свещ, да се помоли пред паметта на мама да й бъде простено. Тя нито веднъж не отиде на гроба на майка ни, не занесе дори едно цвете. С мен пък се държи все едно съм й длъжна и говори сякаш нищо не се е случило и мама не си е отишла. Ако ми поиска прошка... Не знам. Толкова години търпях това... Богоязлив човек съм и смятам, че трябва да се следва доброто, но от другата страна няма добрина. Има меркантилност, жажда за някакви готови пари... Верният път е Ирина да оправи здравето си и да спре да пие. Пожелавам й от сърце да намери подходящите хора, които да й помогнат. Истината е, че тя просто унищожи мама. Та дори я кълнеше да умре! Майка ни беше умна жена и много страдаше, че собственото й дете се опитва да я унищожи.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Kk
преди месец
-2
защо при наличието на толкова имоти майката вместо да отиде в София при дъщеря си ,за са се спаси от кошмара на другата си дъщеря,живее с нея и плаща ипотека ?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
абе,
преди месец
0
Майката е живяла в собствения си дом на който изплаща ипотеката. Наркоманката и се е навлякла там,че и други прошляци е мъкнела.Защо да напуска жената дома си и да го оставя на такива за да стане наркоманско и алкохолно сборище?А защо алкохоличката не е отишла да живее при баща си,брат си и сестра си в Пловдив????
ами,
преди месец
0
Много е лошо да имаш за роднина алкохолик и наркоман.Няма справяне с такива.Но и самата Юлияна я помним в младите и години как се гологъзеше на концерти на Азис от извратения му период.И после заместник-председател на Политически съвет на ПД "Евророма". Кандидат за депутат на парламентарни избори 2005. Та и на нея не са и чужди някои неща. Кофти е да се вадят мръсни ризи, но който се е бутал/или бута/в медийното пространство трябва да очаква и това.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ася
преди месец
-3
Интелиген човек няма да се запише в подобна партия. Чудно какво е преподавала в НБУ който раздава дипломи само да си платиш. Големи проблеми с роднини резултат от два брака, някой много го клел тези хорица
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени