Иво Танев: Ламбо каза да оставя операта и да стана артист

250
07 Май 2021, 11:05


Той, Цветана Манева и Явор Милушев ми бяха клиенти, като карах такси

„Една от най-големите грешки в живота ми беше, че не послушах Стефан Данаилов да оставя операта и да стана артист“. Това споделя Иво Танев, който само преди дни навърши 55 години, пише България днес.


Срещата между него и гениалния ни актьор се случила, докато водещият на „Треска за злато“ карал такси. „Бях го взел под аренда и обикалях столицата. Сигурно само аз пусках арии и пеех с тях. Една вечер Стефан Данаилов седна отзад, говорихме. После ме покани у тях да пием по едно. И у тях с Мария беше много уютно. Няколко пъти го возих и все ми повтаряше, че трябва да спра с пеенето и да отида във ВИТИЗ. Съжалявам, че не го послушах“, казва с днешна дата Танев.     

През годините той е работил какво ли не, за да изхранва семейството си. Бил е хамалин, строител, бетонджия, на трудовата борса. Повече от година е свирил на китара в столичен подлез и от този период пази скъп спомен. За един ден събрал над 700 долара, с които успял да започне бизнес.

Както си свирел и пеел, започнали да идват японски туристи. Като ги видял, веднага запял „О, соле мио“. Те били във възторг. След бурния финал продължил с калцонети. Танев събрал публика за цял рейс и накрая като сметнал получените банкноти, установил, че те са 734 долара.

С тях той отворил видеотека и животът му се променил.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени