Какво прави маркетинговата агенция?

207
04 Юни 2021, 18:02


Искате ли да развивате бизнеса си, като наемете маркетингова агенция? Попитайте ги дали могат да създадат насочена към клиента стратегия, която да съответства на вашите продукти и целите, които преследвате или услуги към различни предпочитания на потребителите.

Компаниите, които следват маркетингова стратегия, обикновено се ангажират с цялостен анализ на пазара, за да преценят предпочитанията на клиентите и да създадат конкретно съобщение, съобразено с нуждите на клиентите. Те също използват рекламни тактики, за да гарантират, че клиентите добре познават вашата марка.

Трябва да се разработят агрегатори на данни, предназначени да определят количествено цялостната бизнес ориентация на дадена компания и за да се вземат правилните решения за растеж на компанията.

Агенциите предлагат пълна услуга или интегрирана гама от свързани с рекламата услуги във всички медии и пазари. За интегрирана маркетинг агенция те ще използват различни стратегии - като реклами, имейл и социални медии. Нека разгледаме някои от тях:

 

 • Връзки с обществеността - връзките с обществеността са тактически комуникационен метод, който защитава компанията чрез методи, които се компенсират или печелят. Този процес създава взаимоизгодни взаимоотношения. В търговските публикации тяхната тактика може да включва прессъобщения, конференции, телевизионни токшоута, статии, колони и др.
 • Брандиране - Марката е символ, представляващ онези, които влизат в контакт с бизнеса и неговите стоки или услуги. Тези агенции разширяват обхвата на маркетинга отвъд стоките или услугите. Те са фокусирани основно върху създаването, насърчаването и поддържането на силен обществен имидж или „име“ за вашия бизнес на пазара.
 • Директен маркетинг по пощата - Такива компании се концентрират върху медиите с „директен отговор“ - това са маркетингови стратегии, които предоставят на клиентите вграден начин да ви отговорят, поясняват от olifant.bg. Тя може да включва изпращането на поща под формата на писма или пощенски картички, имейл маркетинг, който привлича клиенти към вашия уебсайт, и / или телефонен маркетинг, при който квалифицирани обаждащи се набират определена група потенциални клиенти.
 • Маркетинг в мрежата за търсене - Google маркетинг е, когато плащате, за да показвате рекламите си в резултатите от органична (неплатена) страница с резултати от търсачката. Маркетингът в Google е почти изцяло ppc реклама или плащане за кликване. PPC означава, че плащате само, ако някой кликне върху рекламата Ви. Цените се определят от аукционната цена на преса, а цената на ключ за ключова дума варира значително в зависимост от това срещу кого сте наддавали.
 • Социални медии - популярна подгрупа от компании за дигитален маркетинг, тези фирми се концентрират върху свързването с потребителите чрез форуми, Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr и други социални медии. Тези компании редовно проследяват социалните мрежи. Установяването и поддържането на онлайн връзки с настоящи и потенциални клиенти е приоритет за тях.
 • Писане на съдържание - Писането на съдържание обикновено е материал, съставен за входящи цифрови кампании. Материалът е написан с оглед целите на SEO, взаимодействие и конверсия. За обекти и платформи, като форуми, социални мрежи, собствено съдържание на статии и затворени активи като бели тапети, авторите на съдържание форматират своите материали за контента.
 • SEO (Оптимизация за търсачки) - Оптимизацията за търсачки или SEO е създаването и разработването на съдържание, предназначено за преместване на трафика от страницата с резултати от търсачката (SERP) към дигитално свойство. То също така включва услуги за проучване на ключови думи, изграждане на връзки и техническо управление на SEO. SEO трафикът се нарича „органичен“ трафик или „трафик от търсачките“.
 • Дизайн на уебсайтове - Дизайнът на уебсайт включва различни компетенции и дисциплини. Тези области включват графичен дизайн, дизайн на интерфейс, каскаден стил на листа, HTML кодиране, потребителски опит (UX) и SEO (оптимизация за търсачки).
 • Графичен дизайн - Графичният дизайн включва използването на елементи като картини, типография и архитектура за изразяване на визуални концепции.
 • Входящ маркетинг - Входящият маркетинг се случва, когато потребителите активно търсят решения и се създава съдържание, което да отговаря на тези входящи изисквания.
 • Имейл - Имейл маркетингът се състои от събиране (включване) и разпространение на имейл съобщения до целевата аудитория. Генерирането на имейли обикновено включва размяна на награди или принципи от името на или от компанията, и от потенциалния клиент. Белите тапети и други затворени активи или оферти в замяна на вашия имейл адрес са примери за стимули. Когато целта се е включила и е дала разрешение за получаване на комуникации, компанията ще предостави съобщения в очакване, че тази перспектива в крайна сметка ще се превърне в клиент, който плаща.
 • Традиционна реклама - Традиционната реклама се прилага за форми на средствата за масова информация, които включват списания, телевизия, цифрови медии, радио и билбордове.

Готови ли сте да видите от първа ръка как подобна компания може да генерира лидерство на продуктите ви и да увеличи приходите ви до невиждани размери?

Независимо от вашите маркетингови цели и нужди, избраната компания ще ви покрива като входяща маркетингова агенция с пълен набор от услуги, способна да допълни всичко, което сте стартирали преди или правите в момента, действайки като продължение на вашия маркетинг екип. Никой клиент не може да направи всичко това наведнъж и в това няма нищо лошо. Обръщането към външна агенция като маркетинг агенция ви позволява да се съсредоточите върху най-неотложните предмети в бизнеса си и да им позволите да презентират нещата от бизнеса ви и да мащабират по начини, по които преди не сте могли  да си позволите или да се сетите. Независимо дали става дума за стратегия, създаване на съдържание или маркетингово внедряване, всяка уважаваща себе си маркетингова компания е в състояние да действа като разширение на вашия маркетинг екип, решавайки вашата честотна лента и мащабни проблеми, които пречат на вашия маркетингов растеж. Одити на дълбоко гмуркане, плуване в анализи, изучаване на SERP, тестване на варианти на фрагменти на SERP и мета описания, различни CTA на целевата страница. Висококачествено съдържание, което да доведе някого във фунията. Това не са само празни фрази за тях, те са начин на живот.

Екипът на маркетинговата компания след като се запознае в подробности в вашия бизнес, продуктите ви, целите, които преследвате и очакванията ви, ще ви предложат своята стратегия. Заедно ще я обсъдите. Те имат грижата да ви запознаят с идеите си – как да стане, с какво и какво ще бъде постигнато. Ако всичко казано ви хареса, можете да стартирате с кампанията. Тя ще е под непрекъснато наблюдение и при нужда, тактиката ще се променя.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени