Латинка Петрова проплака: Лекарствата са по-скъпи от месото! Да ям ли, да се лекувам ли?

10 Февруари 2022, 10:16


„Възмутена съм от цените на лекарствата!“. Така актрисата Латинка Петрова коментира скока на илачите, който  е почти двоен.

 

„Сега се очаква поредното увеличение на необходимите медикаменти“, казва каза председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов. Масовото поскъпване ще е между 10 и 15% и ще засегне най-търсените медикаменти.  

 

„Усетих сериозно поскъпване. Лекарствата станаха по-скъпи от месото. Вече се чудя дали да ям, или да се лекувам. Преди седмица мъжът ми и синът ми имаха грип. В аптеката оставихме 200 лв.“, обяснява пред „България Днес“ Латинка Петрова.

 

"Фармацията си прави каквото си иска, а в Народното събрание не чувам да коментират тази жизненоважна тема. От аптеките постоянно ми искат електронни рецепти, защото им правили проверки. А проверка на цените кога?“, чуди се Петрова.

 

„Какво стана толкова, че лекарствата се вдигнат с 50%. Не знам скокът на газа ли си отрази толкова",  размишлява и певецът Богдан Томов.

 

Камелия Тодорова също смята за драстично поскъпването на лекарствата и, че затова са виновни политиците.

 

"Няма как да не усетя поскъпването на лекарствата. Всички сме зависими от тях. Аз не толкова, по-скоро от хранителните добавки. Всичко е станало прекалено скъпо. Политиката на страната е в голяма криза. Няма политици, нямаме правителство, има огромна инфлация която ще съсипе народа“, казва джаз примата.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени