Лили лиши роднините си от наследство! Звездата години наред трупала милиони с ДАНЪЧНИ ИЗМАМИ

09 Юли 2023, 14:00


Лили Иванова завещава цялото си богатство на едноименна фондация, която да популяризира творчеството и след нейната кончина. Така за роднините на певицата не остава и пукнат грош от огромното и наследство. За капак, близките са лишени от възможността да участват в управлението на фондацията и разпределението на парите. По най-скромни изчисления, при дългогодишната си кариера примата на българската естрада е натрупала над 20 млн. лева. Част от тях отлежават в банкови сметки, а други са вложени в недвижими имоти.

 

Новината, че са лишени от наследство, предизвиква истински шок сред роднините на певицата, научи „Уикенд”. Лили Иванова, която в биографичната си книга „Истината”, откровено споделя, че животът й е висял на косъм заради спонтанен аборт, след който е била оперирана и завинаги е била лишена да бъде майка, има една сестра Магда и две племенници - Мария и Радмила, които имат по две деца. Твърди се, че родата научава за решението на 84-годишната гранд дама на българската естрада от медиите. Певицата дори не си прави труда да ги уведоми, че нямат да получат и стотинка от нейното богатство, извън щедрите субсидии, които през годините им е отпускала и помощ при кариерното им развитие. Темата за наследството никога не е обсъждана с роднините, разказват близки до певицата.

Все пак, техните очаквания били, че въпроса с наследяването се подразбира от самосебеси. Лили Иванова също многократно е давала знаци, че ще завещае имането си на своите близки. До скоро се смяташе, че фаворит да получи милионите е синът на една от племенниците и - Иван, който е нейна голяма слабост още от раждането си. Преди години певицата се издаде със селфи на концерт в Русия, че на дисплея на айфона си е сложила именно снимка на момченцето. При друг случай, Лили се похвали във Фейсбук, че е завела малчуганът на 1 юни на сладкарница. Малкият й върнал жеста, като я зарадвал с рисунка, на която написал „За Лили от Иван”. На белия лист той е нарисувал двуетажна къща, пред която има три дървета. За да не обърка певицата какви са, хлапето дори ги е описало - ябълка, круша и череша.

Разбира се, пай от богатството очаквали и останалите внуци на сестра й Магда, която е 87-годишна възраст. През годините Лили отрупва с подаръци всяко едно от четирите хлапета и финансира образованието им. За това и най-логичното нещо би било те да наследят богатството на бездетната гранд дама на българската естрада.


Твърди се, че роднините на певицата никога не са очаквали друга развръзка. Неслучайно, племенницата й Мария през 2002 г. прехвърля на леля си наследствен апартамент в родния Кубрат, на метри от родната къща на изпълнителката, с идеята тя да го ремонтира. Гарсониерата от 44 квадрата е фамилна собственост, наследена от родителите на Лили и сестра й Магда. Очакванията на Мария, че един ден ремонтирания имот отново ще се върне при нея или синът й са попарени, след като преди 3 години певицата безцеремонно го продава. Явно това е бил първи знак, че легендата на естрадата има други планове за разпределение на своето огромно богатство.

Оказа се, че роднините на певицата ще трябва да се задоволят с полученото до момента. В началото на седмицата Лили Иванова обяви, че за единствен наследник на своето богатство тя е избрала създадената от нея фондация „Лили Иванова”. В документите около регистрацията са описани и нейните задачи -  да популяризира за вечни времена творчеството на изпълнителката и да пази името и за бъдещите поколения като творец с изключително голям принос за българската култура. Творчеството на естрадната легенда никак не е малко. В дългогодишната си кариера Лили Иванова има издадени 38 самостоятелни албума, над 45 малки плочи със сингли, над 15 компилации и различна продукция, издадена в Румъния, Турция, Испания, Германия и СССР. Запазването на паметта за Лили Иванова ще става чрез всички възможни аудио-видео, печатни форми и носители. Фондацията ще организира всякакви културни събития и дейности - концерти, инсталации, изложби. Ще създава документални, рекламни или художествени филми, ще издава книги, сборници и всякакъв вид литературни, печатни и потребителски продукти, представящи Лили Иванова като една велика жена творец, превърнала се в икона.

Както си му е реда, певицата е избрала и настоятелство на фондацията си, които да реализират амбициозните планове след нейната кончина. Сред отговорниците за управлението на многомилионното богатство отново отсъстват роднините. Вместо на племенничките си, Лили е поверила опазването за вечни времена на легендата за себе си на други двама свои довереници. Избраните за настоятели на фондацията са нейният личен асистент – шуменеца Николай Недеков, и Даниела Станкова, която движи счетоводството й от години. Дамата, спечелила доверието на певицата, не е публично известна. Наша проверка показа, че Станкова има солиден бизнес, но той по никакъв начин не е свързан с изявите на певицата. Ясно е единствено, че настоятелката Даниела е изключително близка до естрадната легенда. Лили всяка година специално й благодари за изпратеният огромен букет по повод своя рожден ден.

За да гарантира безпроблемната работа на фондацията, Лили Иванова й завещава цялото си богатство. Освен правата върху стотиците си хитове като „Детелини” или „Ветрове”, изпълнителката прехвърля цялото имущество на фирмата си „ЛИ 1”. Тя бе създадена след като гръмна скандала, че след промените е естрадната легенда „забравяла” да декларира приходите си от многобройните турнета и участия в заведения у нас и в чужбина. При направена ревизия през 2011 г. служителите на НАП събират безспорни доказателства, че Лили е пропуснала да плати над 500 000 лева данъци, за което й е съставен акт. Това означава, че в периода 2006-2010 г., който обхваща проверката, естрадната легенда е изкарала минимум 5 млн. лева от участия. Вместо да се покае, Лили пробва да мине метър, жалвайки се на тогавашния премиер Бойко Борисов. Номерът не минава и Лили си плаща като поп всичко дължимо. Изобличаването като данъчен измамник й струва отпускането на пожизнена пенсия за заслуги, с каквито са удостоени не един и двама наши легендарни творци.

След данъчния скандал, който гръмна след публикация в „Уикенд”, Лили си взе поука и регистрира фирмата си „ЛИ 1”, през която от тогава се отчитат всички приходи от продадени билети, реклами или стоки с нейното име. Според отчета си за 2021 г. фирмата има над 2 милиона лева по сметките си. Тук не се включени приходите от миналогодишното и турне, при което за 8 месеца тя пя в 29 града, завършвайки с грандиозно шоу пред 13 000 свои фенове в зала „Арена Армеец”. Макар да вдигна двойно цените на билетите, Лили разпродаде всяко място на концертите в цялата страна. Твърди се, че само за миналата година естрадната легенда е на плюс с поне още 2 милиона лева, а концертите й продължиха и тази година. Колко точно е печалбата от тях, ще се разбере до седмици, когато фирмата обяви финансовия си отчет за 2022 г.

На името на „ЛИ 1” се водят два гаража и огромен апартамент от 197 кв.м. в луксозна кооперация в топцентъра на София. Любопитно е, че там съсед на Лили е футболната легенда Димитър Бербатов. Заради престижното си местоположение, днес цената на иметите в района не пада под 4000 евро за квадрат. Това оценява апартамента и гаражите на певицата на доста над 1 милион лева.


Макар и жилището да е луксозно обзаведено, Лили Иванова никога не е живяла там, разказват запознати. Естрадната легенда през последните 40 години използва разположената наблизо мансарда на столичната ул. „Оборище”. Там певицата се нанася в началото на 70-те като булка на Янчо Таков - сина на втория човек в държавата по Татово време - Пеко Таков. След няколкогодишен брак двамата се развеждат и Лили е на път да бъде изгонена от съпруга си, но свекърът проявява човечност и тя остава. Изпълнителката неведнъж е споделяла пред приятели, че може от всичко материално да се лиши, но от този апартамент - никога.


Луксозно обзаведеният с поръчкови мебели от Париж, Виена и Рим дом на певицата също предстои да бъде дарен на фондация „Лили Иванова”. В документите около учредяването, естрадната легенда изрично е посочила, че прехвърля на сдружението цялото си движимо и недвижимо имущество като физическо лице. Включително и натрупаните безчет милиони левове в банковите и сметки.

Освен мансардата на ул. „Оборище”, естрадната легенда от години влага огромна част от спестяванията си в недвижими имоти. Част от тях, като луксозния мезонет в затворен комплекс до Варна, където отсяда всяко лято, Лили е продала миналата година. Дори и след това и остават още два огромни апартамента в София, всеки от който струва по над милион лева.

 

 

Коментара беше докладван, очаквайте администраторите да го прегледат
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Гост
преди 4 месеца
0
Като мумиите. Ще живее вечно.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ff
преди 4 месеца
-3
"Лили Иванова завещава цялото си богатство на едноименна фондация, която да популяризира творчеството и след нейната кончина¨ ТО ПЪК ЕДНО "ТВОРЧЕСТВО".... "Когато сутрин стана Започвам да играя За музика и танци По цял ден си мечтая Със радиото пея Когато съм сама И често ми се смеят И често ми се смеят Във къщи на ума Мама, татко, баба, чичо Искат да съм като тях Много, много да не тичам Да не чуват моя глас Ти вече си голяма Днес беше пак на кино А трябва като мама Да станеш домакиня Добрата твоя леля И целият ни род Отидоха в неделя Единствено в неделя На пъстрото хоро Мама, татко, баба, чичо, Искат да съм като тях Много, много да не тичам, Да не чуват моя глас".... "Свири, свири, щурче Ах, подлудявай ме, не спирай Макар да казват всички, че Щурците свирейки умират Свири, свири, щурче Ах, подлудявай ме, не спирай Макар да казват всички, че Щурците свирейки умират Отде дочувам твоя глас? Не си ли слухова измама? Сред този моторетен бяс Щурчета май..
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
оо
преди 4 месеца
-3
Щурчета май отдавна няма Отде дочувам твоя вик? Дали в бетоните горещи Сънуваш като мен треви И искаш да ми кажеш нещо? Сънуваш като мен треви И искаш да ми кажеш нещо?" Пък тревичките, пък пчеличките, пък как си тропнах хорце на радиото, пък чичо ми, пък леля ми, пък стринката, пък вятъра, пък щурчетата, пък вулкана... Егати простотииите. И какво наследство... тя като гледам, ще си надживее цялата рода. Да е жива и здрава, ама е смешно да се гордее чак толкова с тия тъпотии, къде ги е пяла и ги пее, ама не е тя хахавата да си повярва толкова, като има още повече хахави, където й целуват бабешките крака за тия тъпи песнички.
Хм
преди 4 месеца
-1
Не й правете сметката.Може да има завещание и за роднините...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
абе,
преди 4 месеца
-1
Парите са си нейни,ще прави каквото пожелае с тях.Ако иска и ще ги изгори.Баста на алчни роднини чакащи като хиени някой да им остави нещо.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
айда
преди 4 месеца
-9
Лили, не е честно. Богатството да остане при родата ти , при кръвта ти. Фондацията ще разграби всичко и един или няколко човека ще се облагодетелстват , а племениците ти ще гледат и ще се поболяват от мъка.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Григор
преди 4 месеца
-21
Лили да плати за обучението на поне сто ромски бедни деца.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Григор
преди 4 месеца
-16
Лили да плати за обучението на поне сто ромски бедни деца.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
......па
преди 4 месеца
-1
Плати ти.


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени