Лорд Минчев с модни забележки: „Пилето“ Райна, като след бой с петли, Мария в стил Кокоша Нел, но не съвсеми още + СНИМКИ

15 Януари 2022, 16:14


Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.

Забранените дрехи на Рачков и Анита. И фотьойл.

Фонът- с цвят на обиден бидон, откроява още повече яйчено – фосфорно жълтото в дрехата на госпожа Анита. Много ме възбуждат пантофките на същата, с които сякаш приготвя зрял боб със зеле, кротнала се върху печка Мечта, каквато вкъщи имахме. Баба носеще същите пантофки, затова сравнението ми е лесно. Анитка е съчетала това с бял халат – пази Бог да е визонено палто, както и с поза, която може да има окъсняла ромка на централна гара. Дънките дописват бележника и по мода, в който аз поставям среден 3, само защото веднъж Рачков ме потупа по рамото. Още се лекувам. Та, като казах Рачков, той също подценява модата. Обувките бих подарил на Гришо да играе тенис и да... мачка. Сако и дънки е толкова износена идея, направо да не ми носи бележника си, защото ще поставя двойка. И само да попитам- откъде взехте този симпатичен фотьойл? Имаше подобен в профсъюзния дом на културата на работниците от транспорта.

„Пилето“ Райна, като след бой с петли?

Накарали един първокласник да каже „Обичам Райна с мед“, но това е лаф, на който се смеят само наборите ми. Но аз винаги се сещам за него, когато ми пробутат снимка на известната певица за коментар. Аз пък обичам Райна с шапка, стига да не е тази на снимката. Съчетана с очевидно грубата блуза, тя придава на певицата вид на участник в бой с петли. Познатата за мен като нежна и уязвима звезда, Райна може да избере по подходящи комбинации, които да изтъкнат женствеността и. Тук тя се доближава до образите на някои мрачни жени от мрачни филми с мрачен край. Къде е картечницата, къде са боеприпасите, къде е земянката в която живее... Чакай, чакай, да не би Райна да отива... запас?

Мария в стил Кокоша Нел, но не съвсем

В нашият клуб за отдавнашни приятели имаме шеговит поздрав- „Здрасти, Маре“. Та, здрасти Маре и на теб, в този коледно- новогодишен пейзаж, включващ елха, певица и мрамор. Ботушките не са както в песента червени, те са черни и тормозят взора ми на съботен моден критик. Черното и празник се връзват само ако се е споминала свекърва. Шега, мила ми Маре. Сладкото миньонче на попфолка се е сложила в нещо като спортен екип, който или е допълнително изризуван или фабрично е така. В двата случая за мен той няма никаква модна стойност, още повече че не придава на Мария някакъв особен блясък. Така както е, може да напазарува в бакалията, да отиде на ситно къдрене или на едра кола маска. Зад нея, чанта от престижна марка, напълно не подхожда на облеченото, дори го опровергава. Мога само да предположа ако Коко Шанел може да види това, че няма да е много доволна. Гаджето ми се обажда от кухнята- какво е това Кокоша Нел? Здрасти Маре, казах му и на него и разбрах, че светът не е същият.

Преслава- много плат... за нищо!

Още една кандидатура за Снежанка съзирам чрез облеченото от Преслава. Милата ми приятелка обаче е направила своя версия на приказната героиня, като е махнала всичко приказно, което може да очакваме. Намирам тази рокля за толкова скучна, че може да подхожда най-вече за коледната нощ на наследница на швейцарска фамилия с шоколадена фабрика. Има нещо гнило в кройката, не гнило а по-скоро спихнато, нещо изхлузено и вяло. Нещо като перде на къща, която е запусната и мебелите са покрити в бели чаршафи. В някои такива къщи е извършвано убийство. Тук не, разбира се, само естетическо самоубийство, но тези неща са въпрос на личен избор. Джобчета, фистони, якичка, харбала и коланче са тежката артилерия на тази ненужно утежнена с подробности дреха. Повечето нашенци биха приели този плат само за кичозно спално бельо. Повечето трактористи биха си ушили лятна риза с къс ръкав. Певицата дори изглежда несигурна ако правилно разчитам знаците на стоежа или лицето и.

Цитиридис по пътя на дядо Стефчо

Цитиридис винаги е бил вълнуващ със своите комбинации, затвърждаващи   вида му на комедиен актьор. Но когато започва да се прави на цирков такъв, аз лично не го възприемам. Ето тук, прилича на водещ в увеселително заведение със стари градски песни, където между Танцувай циганко и О, спомняте ли си госпожо, той обявява номера с дресура на бели зайци и сиви мишки. За да не бъда празнословен, направете сравнение със стари циркови програми и снимки. Някой си е направил страхотна шега с него, като го е пъхнал в мишо сиво сако с райе, сложил му е бомбе и както е едновременно слаб и пухкав- ето ти в едно Лаурел и Харди. Панталонът очертава закръглените бедра, обувките стърчат досущ чардак а бастунчето едва прави симетрия между аксесоарите, за да не се разпадне кадъра. Препоръчвам на Кольо да изтегли кредит от естетическия бюджет на модните банки, като списания и интернет издания, за да се отдалечи малко от предприетия си естетически образ. Иначе лихвите биха му стрували присмехулни реакци, които ще го отведат в графата на легендарния дядо Стефчо . Гаджето ме пита- този не е ли идвал вкъщи? Ами идвал е. Не дядо Стефчо, а Цитиридис.

 

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени