Големият скулптор Георги Чапкънов – Чапа: Разделих между деца и внуци всичко

https://hotarena.net/lubopitno/golemiiat-skulptor-georgi-chapkanov-chapa-razdelih-mejdu-deca-i-vnuci-vsichko HotArena.net
Големият скулптор Георги Чапкънов – Чапа: Разделих между деца и внуци всичко

„Благодарение на сина ми Тодор, който е режисьор и много се гордея с него, живея втори живот. Тук в хосписа е много хубаво – и храната, и грижите, често с Боянчо Радев си говорим, добре съм“. Това сподели големият скулптор Георги Чапкънов – Чапа, който изкара Великден заедно с внуците от Тодор Чапкънов и приятели.

„С малкия ми син Константин не поддържам връзка. А дали някой от внуците ще тръгне по моите стъпки, не мога да кажа. Другият син от Снежа – Крумчо, също не идва да ме види. Да ви кажа обаче аз и не искам да идва. Защо да го прави? Преди години като беше малък, аз го осинових, после нещо ни се разделиха пътищата и не съм го виждал много време. Той е известен с това, че е единственият човек от България, който е присъствал на убийството на Елена и Николае Чаушеску. Питал съм го, а той отвръщаше, че е бил видял случайно“, смее се Чапа, който също няма обяснение на разказа на осиновения си син.

„Това моето, да ви кажа, е малко антична история. Аз съм четвъртия випуск на Художествената гимназия. Имам късмет, и то голям. Но каквото е писано, това ще стане със сътвореното от мен през годините. На когото каквото съм дал, ако иска, да си го пази, ако ли не – негово решение. Не се меся в тези работи. Моята мисия е приключила. Дал съм и на деца, и на внуци всичко, което съм правил“, казва още Чапа.    

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.