Марта Вачкова се разхвърля и на сцената (Актрисата-нудистка остана само по цветя)

1263
14 Февруари 2019, 15:00


Марта Вачкова, която е сред най-известните нудисти у нас, ще се разсъблече и на сцената, разбра HotArena.


Това е по искане на режисьора Юрий Дачев, който поставя пиесата на Уди Алън "Секскомедия в лятна нощ" в хасковския драматичен театър. На 27 февруари ще могат да я видят и софийските й почитатели в Младежкия театър. 


Марта Вачкова е гост-актьор в постановката, заедно с проф. Атанас Атанасов. Двамата са семейна двойка, въвлечени в неочаквани събития от техните гости. Останалите роли са поверени на актьори от местната трупа.


В един момент цялата компания се оказва без дрехи на сцената, но сценографката Радина Близнакова се е погрижила нищо интимно да не стане достояние на зрителите и е покрила актьорите с цветя. 


Пиесата на Уди Алън е намигване към "Сън в лятна нощ" на Шекспир и филма на Бергман "Усмивки от една лятна нощ". Текстът е и тъжен, и смешен и в него се виждат обикновените хора със своите несъвършенства, но въпреки това безкрайно симпатични. 


Именно това е и ключовата дума за спектакъла, убеден е Юрий Дачев. "Убеден съм, че добрата комедия буди размисъл и води към куп други препратки за това какво сме, какво крием, какво ни боли. Текстовете на Уди Алън са точно такива - и смешни, и тъжни и малките хора се познават в тях.", споделя постановчикът.


Той е направил така, че персонажите на сцената също да изглеждат симпатични, въпреки своите изневери и лутания, предават от Телеграф.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени