Нелина съкрушена: Баща ми си отиде за часове!

21 Ноември 2021, 14:00


Нелина изригна срещу здравния министър д-р Стойчо Кацаров, афектирана от негово изказване, касаещо ковид кризата. Обичаната певица имаше нещастието да добие лични впечатления за това как властите се справят с овладяването на пандемията, борейки се за живота на баща си. За жалост, той почина на 1 ноември.

Дни след трагедията, изпълнителката на незабравимия хит „Бял мерцедес ме преследва в живота” сподели възмущението си: „Слушам здравния министър и не вярвам на ушите си! България имала достатъчно кислород и легла за ковид?! В Силистра повече от месец няма свободни легла в инфекциозното отделение на единствената болница там! Така баща ми си замина за часове! Слезте на земята при хората, господин министър! Хората мрат като кучета без адекватна медицинска грижа! Дано не Ви се наложи да го изпитате на гърба си, защото няма да сте дълго на тоя пост”.

Думите на певицата предизвикаха моментална реакция от последователите й, които наред със съболезнованията за семейната трагедия, взеха отношение и по темата за здравната криза. Нелина сподели, че е изкарала ковид през септември и призова хората да се ваксинират. Темата за ваксинацията бе засегната и от последователите й. Певицата не даде ясно обяснение защо баща й не е бил ваксиниран, при положение, че е в рискова група.

Тя подчерта, че има хора и с други заболявания, на които не им позволяват да се ваксинират, като според нея майка й и баща й са такъв случай. Остава обаче усещането, че изпълнителката не е положила достатъчно усилия да убеди родителите си все пак да се имунизират – нещо, което следва да направим, преди да обвиняваме здравната система. Почитатели споделиха ужасяващ опит от приемането на техни близки в болници с ковид отделения и полаганите грижи за тях. Кошмарът, през който са преминали, включвал спешен прием, заразяване с ковид в болница, търсене на места в ковид отделения, връщане... „Аз плащам осигуровки от 30 г. и пак си плащам голяма част от изследванията. С нашите осигуровки живеят други, които никога през живота си не са работили, камо ли да са плащали осигуровки”, гневна е певицата. Приятелите й не спират да изказват съболезнования за сполетялата я трагедия, като много от тях продължиха и да споделят истории, свързани с неуредици в здравната система. „Жална ни майка! Да не дава Господ да стигне човек до болница!”, закллючава Нелина.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени