Оперират безплатно Шуши на Стоянка (Творецът нямаше 50 бона да си плати за смяната на аортна клапа)

902
23 Май 2021, 11:00


Проф. Николай Атанасов-Шуши най-накрая може да си отдъхне – животоспасяващата операция, от която се нуждае, ще му бъде направена безплатно. Здравната каса ще поеме разходите по ремонта на сърцето му и прочутият актьор и режисьор ще се сдобие с нова аортна клапа.

"
Ура, одобрили са ме от НЗОК и на 20 май постъпвам в болница! Ще бъда опериран лапароскопски от проф. Иво Петров. Ако бяха отхвърлили молбата ми, едва ли щях да доживея до 75-годишния си юбилей. Интервенцията струва 50 хиляди лева – средства, с каквито един творец като мен няма как да разполага”, сподели радостта си знаменитият театрал. Неговата пенсия е едва 420 лева, от които 130-140 лева отиват за хапчета и други медикаменти, писа Уикенд.

Операция като на Шуши се плаща от Здравната каса само при пациенти над 75. За 71-годишният сценичен партньор на Стоянка Мутафова в култовия спектакъл „Госпожа Стихийно бедствие” обаче ще бъде направено изключение.  В края на 2020-а професорът претърпя друга сърдечна интервенция, но не от най-сложните. Решението за нея докторите взеха след коронография.

„През октомври се почувствах зле. Съпругата ми извика „Бърза помощ” и линейката ме откара във Втора градска. Приеха ме в кардиологията. Успяха да ме стабилизират, а ден по-късно ме оперираха”, разказвал ни е Атанасов.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени