Племенникът на Стоянка Мутафова от години в лудница

05 Май 2022, 16:43


Ако беше жива театралната легенда Стоянка Мутафова щеше вече да е навършила 100 години. Тя ни напусна навръх Никулден 2019 г. след дълга борба за живота си във ВМА, припомня HotArena.

 

Днес единствените наследници на актрисата са нейната дъщеря Мария Грубешлиева от брака ѝ с Леонид Грубешлиев и племенникът ѝ Константин Мутафов – син на нейния брат Румен.

 

И двамата, за съжаление, нямат деца и изтъкнатата фамилия Мутафови няма да бъде продължена.

 

По-тежка е съдбата на племенника на актрисата, който от няколко години насам е настанен в психиатрично заведение в Пловдив. Константин имал ментално заболяване и още докато била жива и здрава, лично Стояна се погрижила той да получава необходимата помощ.

 

„Изпратихме го братовия син в дом, защото беше непредвидим. Иначе красив, строен като баща ми, но беше плод на любовта на брат ми с една германка, черна като циганка.

Тя изостави момчето, то нещо не беше добре с главата и ние го отглеждахме, плащахме на дома. Често с Муки ходехме да го навестим. Като го хванат нервите, ще вземе някой бастун или прът и ще те пребие.

После кротва – добър, тих – до следващия амок. Уплаших се,че ще ни убие и мен, и Муки. И решихме да го дадем ние в Пловдив, за да се грижат за него по-специално“, обясняваше приживе Стоянка, пише Ретро.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени