Построили партиен дом на мястото на родната къща на Лили Иванова

620
26 Август 2021, 17:00


Къщата, в която се е родила Лили Иванова, се е превърнала в парк, видя HotArena.


Върху имота, намиращ се на централния булевард в Бургас, е засят райграс, а пространството се използва за игри и веселие от децата в целия град. Местните били доволни от развитието на ситуацията, защото по план на мястото на въпорсния парцел трябваше да бъде построен мол, но неуредици спънали мащабния проект. Преди това пък на същото място трябвало да бъде вдигнат нов партиен дом.


През 80-те години на миналия век самата Лили се разбрала с общината да отстъпи родния си дом за събаряне в името на партийните идеали, а семейството й да бъде компенсирано с друго жилище в Кубрат. С идването на демокрацията строежът бил сринат, за да може днес на същото място да има тревна площ. 


Макар естрадната легенда да е гордостта на Кубрат, местните признават, че не са я виждали от доста време. От слухове разбрали, че апартаментът, който й дали като компенсация за събарянето на родния й дом, била прехвърлила на една от своите племеннички срещу символична сума. Малцина обаче знаят, че през 2006 година, когато стана почетен гражданин на родния си град, общината я дари с още един апартамент в Кубрат. Още тогава тя разказваше, че иска да направи музей на творчеството си там и така да помогне за развитието на туризма в иначе замрелия регион, но думите й си останали само обещание, пише Ретро. 



Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
!!!!!!!!
преди 3 седмици
0
Защо се споменава Бургас ? Лили е от Кубрат.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени