Продават селската къща на Филип Трифонов година след смъртта му

02 Януари 2022, 15:00


На 6 януари се навършва 1 година от внезапната смърт на големия актьор Филип Трифонов, който почина на 73-годишна възраст, покосен от инфаркт. Последните месеци от живота си звездата от „Момчето си отива“ прекарваше на чист въздух и спокойствие във вилата си в ловешкото село Българене.

Местни хора разкриват в социалната мрежа фейсбук, че имотът е бил обявен за продажба и наследниците на Трифонов му търсели 50 хиляди лева. Цената не била никак висока, но в региона нямало как да се продаде за повече пари, тъй като този край на България е запустял и почти обезлюден, а къщите вървят буквално на безценица.
През последното си лято на този свят актьорът се бе посветил именно на реставрацията на вилата  си, към която имаше силен сантимент. „Зидар съм, мазач съм“, сподели той няколко месеца преди да издъхне и показа със снимки и видеоклипове как изгражда каменния зид на своя горски имот съвсем сам с подръчни материали. В двора на къщата Трифонов събираше приятели от всички краища на България и се бе изолирал от лъскавия свят на суетата, огорчен, че до смъртта си така и не получи наградна пенсия за принос в културата в размер на 700 лева.

Неговият син Мартин, който е и единствен наследник на артиста, продължава да се бори баща му да бъде запомнен и от поколенията, които не можаха да го гледат в златните му години в киното. Трифонов-младши е скулптор по професия и е женен за художничка. По повод първата годишнина от смъртта на баща си е подел инициатива да създаде паметен кът на Фипо, както го наричаха в артсредите, в София. Той ще бъде в любимия му квартал „Лозенец“, където е и семейният им апартамент. Точно там, на ъгъла на улиците „Милин камък“ и „Крум Попов“, Мартин иска да запечата спомена за големия актьор с кът с пейка и градинка на негово име. От общината вече са одобрили предложението и то ще бъде факт до няколко месеца. Всички съседи от квартала се включили в подписката за инициативата на сина на Филип Трифонов. В съседство има паметна плоча на Стоянка Мутафова, Нейчо Попов и Георги Калоянчев, а скоро на името на Мутафова ще бъде кръстена и улица в квартала.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени