Руслан Мъйнов предаде народа си заради пари

20 Март 2022, 14:00


Прикрита заплаха за отмъщение към певеца Руслан Мъйнов отправиха преди дни украински националисти. Повод е интервю на роденият в град Измаил бесарабски българин пред Нова тв. В него Мъйнов обяви, че украинци и руснаци са един народ, а виновни за сегашната война са САЩ. Намекна и че нашите сънародници там са обект на умишлена дискриминация от украинските власти.

 

Подобни обвинения отправят и всички открито русофилски партии и организации у нас. За сметка на това, десетките бесарабски българи дали интервюта по родните телевизии не са казали и дума за подобен натиск. Това обаче по никакъв начин не спира руската пропаганда, за чиято маша е нарочен и Руслан Мъйнов.

Твърденията на певеца са забелязани от известния украински журналист Александър Коваленко, който следи международното отразяване на войната в родината му. В своя статия Коваленко обяви Мъйнов за руски агент провокатор. „Руската пропаганда винаги се е опитвала да използва българския въпрос в Одеса и региона като част от своята антиукраинска дейност. Култивирайки фалшификати и манипулации, руските окупатори и техните марионетки дестабилизираха социалното и социално положение в региона и се опитваха по всякакъв начин да очернят украинските власти в контекста на българския въпрос, а именно чрез пренасяне на разкази за нарушаване на правата на българите. Такъв е и бесарабският българин Руслан Мийнов, който в България разпространява по местните телевизии руските опорни точки. Това е позор!”, написа Коваленко.

В коментарите под статията украинци дават далеч не ласкави коментари за певеца и го призовават никога повече да не се връща там. „Той е една гнида! Позор за народа ни! Срам ме е от него!”, пише Анастасия Тимовска. Защо обаче Руслан Мъйнов зае тази меко казано странна позиция, питат се негови сънародници. Уви, отговора е напълно прозаичен – за пари. При това приходите му от руснаци са наистина завидни.

От няколко години Мъйнов се препитава, като изпълнява руски романси и партизански песни, сред които изпъква „Вставай, страна огромная” . Той е изградил репертоар с над 50 популярни руски класики, които представя на свои участия. Руслан е изнасял програмата си даже в зала 1 на НДК. Той е чест гост в пиано барове и на корпоративни партита, а хонорара му е закован на 2000 лева на вечер. Допреди пандемията Мъйнов е имал поне по 5 участия в месеца, а през лятото бройката му набъбва до над 15 – главно в ресторантите по морето, където през топлите месеци се установяват хиляди „братушки”. Това му е осигурявало доста стабилни приходи, издават негови колеги. Тъй като публиката му е съставена 100% от руснаци и русофили, сега Мъйнов заема позиция в полза на нашествениците, плюейки върху независимостта на родината си.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
абе,
преди 2 месеца
-5
Стига драскали глупости.Никой не се интересува какво казал някакъв украйнски мисир Александър Коваленко.Всеки певец може да пее каквото му харесва.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени