Щерката на Зуека покори Бургас

20 Юли 2022, 13:00


Девина – дъщерята на Васил Василев – Зуека, ще прекара лятото в България, но не почивка, в промотиране на новия си филм „Като на игра”. Лентата, в която участват само начинаещи актьори, преди дни вече обра овациите на Бургаския филмов фестивал и се готви за обиколка из световните форуми на седмото изкуство.

Майката на младата режисьорка – актрисата Нина Димитрова, намери време да придружи щерка си и да я окуражава непрекъснато въпреки наситената си програма покрай юбилейните представления на „Шинел” в цялата страна.

Дъщерята на Зуека си е обещала да намери време и за любимата си баба по майчина линия. Венета била гласът и съвестта на квартала около новата църква в Монтана, откъдето е родом и майката на Девина. В гостоприемната къща на възрастната, но все още енергична жена, която се пенсионирала като домакин на езиковата гимназия в града, дъщерята на именитите актьори се научила да обича природата и да я отразява в платната си, пише „България днес”. Баба й Венета е призната градинарка в цяла Монтана, а на цветята й се любува целият град.

Още преди няколко години Девина посвети една от първите си картини именна на нея, а портретът се казва” Любимата ми баба”. Майката на Нина Димитрова е много горда с постиженията на внучката си и често споделяла пред приятелки, че Девина й липсва, но в чужбина има много повече възможности за изява. Веднага щом времето започнело да се затопя, възрастната жена започвала да се подготвя за гостуването на младото момиче през лятото, споделят близки на семейството.

Освен на ваканцията, част от която ще прекара в Монтана, Девина Василева се радва и на едно ново, но крепко приятелство – със своята връстница Сияна Янкова. В Лондон двете момичета били неразделни, като ги обединявала не само работата над филмови проекти, но и общият им светоглед.

Дъщерята на Зуека се радва, че приятелката й се възстановила след хранително разстройство и дълъг болничен престой. Майката на Сияна е художник, а бащата – графичен дизайнер. Девойката, която от 15-годишна живее с майка си в Лондон, пускала на Девина златни бг филми с участието на дядо си – актьора Иван Дорин, когото никога не била виждала. Той нашумява с ролята си в сериала „Синята лампа”, но в началото на 80-те бяга в Америка. В Австралия пък по същото време емигрира главният герой от тв поредицата за подвизите на родната милиция – Младен Младенов.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени