Синът на Ламбо стана лекар! Отваря кабинет като джипи

30 Юни 2022, 11:19


Синът на Стефан Данаилов Владимир, започва да работи като общопрактикуващ лекар от 1 юли. Наследникът на Ламбо е завършил основното си образование по медицина, което му дава право да отвори свой кабинет. Владимир ще направи това, като ще дели кабинета си със свой колега. Междувременно ще продължи обучението си, този път като специализация.

 

Областта, в която Данаилов-младши е решил да се развива, е нефрология - дял от медицината, занимаващ се с бъбреците. „Очаквам с нетърпение първия си трудов ден. В началото ще съм общопрактикуващ лекар, макар че съм се насочил към нефрологията. Притеснен съм, но и радостен, че вече ще мога сам да поставям диагнози и да лекувам пациентите си. Татко щеше да е много горд с мен, защото винаги е мечтал в нашия род да има д-р Данаилов", каза Влади, който доскоро беше в българея.

 

Той си дойде у нас, за да види проекта за паметник на баща си. „Не съм много наясно дали се успея да си дойда декември, когато е годишнината от рождението на баща ми, затова реших да свърша тази работа през двете седмици, в които съм тук, да видя майка ми и да се запозная с документите за паметника. Той е много хубав и се радвам, че хората са съгласни да го има", каза още Владимир.

 

Колкото до това дали ще се върне за постоянно в България, когато завърши докторантурата си, синът на Данаилов е категоричен: „На този етап не виждам как ще се случи да се върна. Дължа може би повече от 300 000 долара за обучението си. Нормално е в Щатите да имаш кредит за образование, а след това като започнеш работа, да го изплащаш“, обяснява синът на Ламбо.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени