Соня Йончева мизерствала в гарсониера без ток (Семейството едва успявало да плаща уроците й)

1879
29 Май 2020, 14:54


Една от най-големите световни оперни звезди Соня Йончева живее като принцеса в огромната си къща в Швейцария, за каквато не е смеела и да мечтае като дете от пловдивския квартал "Кючук Париж", узна HotArena.


"Бяхме семейство от по-бедната група на България и живеехме в един много малък апартамент, около 40 квадрата. Спомням си как токът спираше за няколко часа през няколко часа, а ние с брат ми се упражнявахме на пианото на свещи. Винаги сме се чудили на майка ни - как купува пиано, за да можем да свирим с брат ми, а по това време вкъщи нямахме какво да ядем", разказва Соня. 


Кариерата си тя дължи именно на майка си  Теменуга, която с цената на огромни лишения купува пиано, на което свирят децата й. Братът на прочутото сопрано днес също е оперен певец в Швейцария, а мнозина помнят, че той е първият победител в риалити шоуто Стар Академи. "Още като ме родила решила, че съм предопределена за сцената. На шест започнах да свиря на пиано и да пея в хор", спомня си Йончева. Един ден тя чува ария на Моцарт по телевизията и опитва да я изпее. В този момент майка й осъзнава, че дъщеря й ще стане голяма оперна звезда и я записва на уроци по пеене. 


В един момент обаче изпада в затруднение и няма възможност да плаща за уроците. Педагогът Нели Койчева решава да обучава безплатно бъдещата оперна прима, защото вярва в таланта й. След като завършва музикалното училище в Пловдив, Йончева е приета в Консерваторията в Женева и още тогава й предричат бляскава кариера. 


Тя влиза с най-висок успех, първа в списъка. Още като студентка става лауреат на международните конкурси в Милано под патронажа на Никола Гяуров и Мирела Френи. Покрай операта Соня се среща и с мъжа си - известният диригент от Венецуела Доминго Хиндоян. Двамата се запознават преди 11 години. Той признава, че усетил огъня между тях още на първата им среща, но чакал цели пет години докато я види отново в Берлин, когато двамата разбират, че са родени един за друг. След 6 месеца вдигат сватба, пише Галерия. Двамата са горди родители на 2 деца.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Точно
преди месец
0
Гледах Соня Йончева в "Отело", постановка на Метрополитен. Изпълнението и беше покъртително въздействащо, особено арията в последно действие... Та е по-добре да научаваме за успехите на сцената и творческите ангажименти и прояви, отколкото хвалбите на мама... Става доста битово и прозаично за "една от най-големите оперни звезди"
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Калуди Калудов
преди месец
0
Всички минаваме през мел ицата на живота. Соня не е по различна от многото прославили страната ни. Важното е, че това е зайалило нейното Аз и се е случило това което днес наричаме успешен човек. Воля, воля и пак воля. Само този е пътя. А къщата дали е голяма или е 40 квадрата няма никакво значение, ако няма дух на любов и радост от това което правим. Дано всичко продължава все така...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Значи
преди месец
-2
тази публикация е за да се похвали майката с огромната къща в Женева... Така излиза. Всички успели хора в този свят живеят в хубави и големи къщи. Това се знае.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Да е жива и здрава
преди месец
-3
Там не се влиза по друг начин, а с талант. А жената е и красива...Браво. За пример е!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Таланта
преди месец
-1
е първото условие. Второто - финансовата издръжка, която не е никак малко. Та по тази причина много таланти са останали без реализация...Затова и казваме: "Роди ме мамо с късмет, пък ме хвърли на смет". Иначе адмирации за успешната кариера. Дано е плодотворна много години !
Качествено
преди месец
0
алелуя ? Алелуйя - винаги е АЛЕЛУЙЯ и означава ВЪЗХВАЛА на БОГА ! А възхвалата може да бъде само от сърце и няма как да се "окачествява"...И цялата слава принадлежи на Бога ! А постиженията на Соня Йончева, наистина заслужават аплодисменти ! Както и всички останали певци, прославили България на световните сцени
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Надя
преди месец
-1
Тази новина е за адмирации. Истина доказана със заслужена слава. Е разбирасе ние сме завистливи,мнителни и такива новини може да разболеят някоя дребна душица. За тях бързо оздравявана ,а за ценителите на качественото алелуя няма на четят за силиконови празноглавки. забравени в нафталина персони,фотошопирани какички и техни себеподобни. Благодаря на Соня Йончева!! Здраве и успехи!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мелодрама
преди месец
-8
Просълзих се...И от едната мизерия, направо в Консерваторията в Женевa, ей така, без пари.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени