Световен рекорд! Със 156 кг отслабна Димчо

17 Февруари 2023, 09:23


Лекар му дава два дни живот 

Стрес отключва здравословен проблем и превръща мъжа в един от най-дебелите българи 

Може ли от 276 да станеш 120 кг, като се храниш редовно? Всичко е възможно, само да имаш късмета да срещнеш заслужилия треньор по борба Иван Гарабитов.

Това твърди Димчо Тодоров от Първомай - един от най-тежките българи преди шест години. Димчо олекна със 156 кг, намалявайки повече от половината от теглото си, при това без увисване на кожата и йо-йо ефект.

На 10 декември 2016-а 50-годишният тогава мъж е буквално отписан от традиционната медицина. "След 2 дни няма да те има на този свят!". Тази тежка диагноза му поставя пловдивска лекарка.

Тогава Димчо има диабет, колит, разширени вени, високо кръвно налягане и изгледите за бъдещето не са никак розови. "Да ви кажат, че имате два дни живот, си е голям стимул да се бориш", казва Димчо, който през годините развива склад за строителни материали в Първомай пред "България Днес".

Страшните думи карат 276-килограмовият при ръст 1.70 м първомаец да потърси алтернативни методи за спасението си.

Така със стъпка, сядане, стъпка, сядане на 13 декември 2016 г. пристига при пловдивския специалист Гарабитов. Със сядане, защото, за да извърви няколко метра до кабинета на своя спасител, му трябват 40 минути и сядане на стол, който дъщеря му носи.

"Картината беше страшна, Димчо беше ужасно подут, лицето му беше сиво-синкаво", спомня си посрещналият го експерт и заслужил треньор по борба, сочен за гуру в здравословното отслабване. Създателят на световни и олимпийски рекордьори в спорта от 20 години твори и шампиони по отслабване.

Димчо Тодоров (вляво) с Иван Гарабитов при първата им среща през декември 2016 г., преди да започне терапията
Димчо Тодоров (вляво) с Иван Гарабитов при първата им среща през декември 2016 г., преди да започне терапията

Гарабитов успява да обнадежди Димчо, да го амбицира да се бори за физическото си оцеляване и пълна промяна. Изготвя индивидуална програма за 276-килограмовия мъж, която съдържа периодичен прием на специална напитка, съчетана с швейцарски натурален палмов сироп, специални леки физически и дихателни упражнения и матрично-ритъмна терапия. И чудото се случва! Димчо не само не умира, както му е предксазано, но след 4 месеца вече е отслабнал с 85 кг, при това с ядене.

През януари 2018 г. мъжът тежи 173 кг, намалил е талията си с половин метър. През януари 2022 г. кантарът показва 160 кг, а през февруари 2023 г. вече е 120 кг.

Димчо Тодоров е истински световен феномен и рекордьор - за 6 години сваля 156 кг без операции, без лекарства, без диети, като се храни редовно.

"Похапвам салати, ориз, картофи, супи, сирене, кашкавал, плодове и зеленчуци - споделя диетата си първомаецът. - Движа се с лекота, не нося такава огромна тежест като преди, непрекъснато правя разходки, но нямам километраж за изминатото разстояние", шегува се 55-годишният мъж.

Димчо е и диабетик. Методиката на неговия спасител му помага да смъкне и кръвната захар.

Стрес отключва здравословния проблем при Димчо през 2010 г. и го превръща в един от най-дебелите българи. За 15 дни по време на болнично лечение от 130 става 170 кг и след това продължава да качва килограми.

Тодоров няма аналог в света - липсва йо-йо ефект и кожата не увисва въпреки огромното количество свалени килограми. Обикновено при драстично отслабване се прави пластична операция за премахване на излишната кожа.

Димчо (вляво) с Гарабитов през февруари 2023 г., след като вече е отслабнал със 156 кг
Димчо (вляво) с Гарабитов през февруари 2023 г., след като вече е отслабнал със 156 кг

Методиката въздейства на клетъчно ниво - чрез масаж с немски уред за матрично-ритъмна терапия се "прибира" и стяга кожата, а напитката и сиропът разграждат мастните плаки, изхвърлят токсините от организма, правят по-еластични кръвоносните съдове, възстановят обмяната на веществата и перисталтиката на червата, "подмладяват" клетките.


Втори живот и за Ибряма

Втори живот живее и легендарният Иво Папазов-Ибряма.

"Три години бях почти обездвижен. Ходех само когато бях поддържан от синовете си. Разстоянието, което изминавах по този начин, е от вкъщи до колата, оттам до сцената, за да свиря седнал, и обратно вкъщи. Сега съм като момче, вървя си, радвам се на себе си, че ходя сам", сподели щастливият музикант.

Ибряма започва своето изцеление на 4 март. "Не ми се гледаше кларинета, чувствах се много уморен, с лоши мисли, отчаян от живота, не можех да кача две стъпала. Не можех и нямах кураж да се движа", връща лентата назад прочутият кларинетист.

Час и половина масаж на болните кръст и прасци вдигат от леглото Ибряма. Прави му го дългогодишният треньор по борба и природен лечител Иван Гарабитов, който връща живота и на Димчо.

"И чудото стана - веднага след терапията се изправих, слязох по стълбите да го изпратя и след това се качих обратно до 3-ия етаж. Самичък! Без помощта на двамата ми синове, които задължително ме поддържат при ходене", не крие щастието си Иво Папазов.

След това музикантът пие специални сиропи и нормализира кръвното. "А по-късно свирих 2 часа и половина прав на сцената на международен джаз фестивал в Германия", споделя още "кралят на кларинета", който след всички процедури смъква 12 килограма.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Браво........
преди месец
0
Браво,човече........просълзих се.Евала и на господин Иван Гарабитов.Здраве,здраве желая и на двамата.Браво..............
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени