Тихомир/Мелиса от „Фермата“ се бори за „Оскар“ (Вижте в кой филм ще участва)

31 Май 2021, 10:57


Транссексуални българи се борят за „Оскар“. Разказът за различните жени в България е иновативен и единствен по рода си проект у нас, чиято премиера се очаква догодина за Осми март.

 

Снимките на документалната 30-минутна лента, чието заглавие за момента е „България в транс“, вече са започнали. В него участие взимат десет транссексуални българки. Филмът е авторска идея на Михаил Вучков - филмов, рекламен и медиен стратег с голям опит в телевизията и киното. Една от ролите е поверена на Мелиса Рангелова, позната доскоро като Тихомир от риалити формата „Фермата“.

 

„Идеята е филмът да кандидатства за награда „Оскар“ в категория за късометражен филм. Лентата е научнопопулярен филм, който в рамките на 30 минути представя десет трансжени. Премиерата е замислена за женския празник 8 март“, разказва Мелиса пред „България Днес“, допълвайки, че именно тя ще е на плаката на филма. „Във филма ще се видят и много интересни 30 картини в стила на Майстора. Нещо невиждано до този момент, което не може да се обясни с думи, а трябва да бъде видяно“, казва още Мелиса.

 

Неслучайно именно риалити героят е лице сред заснетите лица във филма. Историята на бодибилдъра Тихомир от „Фермата“ разтърси обществото преди няколко месеца. От привлекателен младеж със завидна физика той се превръща в нежната Мелиса.

 

„Аз съм живяла в чуждо тяло. Сега вече се чувствам себе си. Хормоналната терапия е достатъчна и по-драстични медицински интервенции не са нужни, за да си жена. Не си падам по операциите, държа промяната да е възможно най-естествена и безопасна“, разказва Мелиса, която дори е подала документи за смяна на името. У нас това може да се случи с бележки от личен лекар и от психолог и две години хормонална терапия.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Радо
преди 6 месеца
0
Филмът ще се казва “Изкарай ми мамула от гъза”.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени