Валя Балканска: Господ ме пази от вируси

21 Ноември 2023, 13:00


„Не съм карала COVID, Господ ме пази.“ С тези думи шокира „България Днес“ 81-годишната фолкпевица Валя Балканска, за която плъзнаха спекулации, че съвсем наскоро се ваксинирала за вируса. Музикалната легенда категорично отрече това и заяви, че не се страхува от заразата. Валя прекарва грипния сезон в чудесно здраве с помощ отгоре. Разбира се, и на певицата й се случва да пипне някоя и друга настинка, но тя без проблем се справя с нея и не боледува тежко. „Мен Господ си ме пази... чай, топличко вкъщи, загрявки и така преминава всяка настинка“, разказа Балканска.

В същото време изпълнителката споделя, че е постоянна жертва на клюки и здравословното й състояние често е мишена на спекулантите. „Ето сега излезе една клюка, че съм паднала от сцената и че съм си счупила ръката, а аз вчера бях в София“, категорично заяви певицата. Валя е потресена, че хората я унижават по този начин и че притесняват най-близките й с лъжи за нея.

„Аз ще го понеса! Знам, че ме ръфат от край време, но не си правят равносметка колко много хора притесняват“, сподели изпълнителката. Аз съм здрава и не мисля на никого злото! Добре съм, вкъщи съм си, на топло съм, има какво да ям, не търся от никой и не се оплаквам“. Но за космическия глас хората погрешно са се притеснили за нея, докато има много по-сериозен проблем през зимния сезон. „На хората с ниски пенсии, на тях трябва да се обърне внимание! На тези, които нямат възможности”, заяви народната певица. Валя не мисли за себе си, а за ощетените.

Тя самата се чувства в чудесно здраве и е напълно способна освен да се грижи за себе си, да пребори и без проблем всички вируси през грипния сезон. Певицата не използва специални лекове или нещо по-различно от обичайната ни народна медицина, а от студа се пази просто като си стои вкъщи.

"Още е слънчево, добре е, чисто, сухо,.. Каква зима е това“, разсмива ни родопчанката. Малко по-рано този месец Валя получи престижното отличие „Йеродякон Игнатий Васил Левски“, което се връчва за духовност, хуманизъм и патриотизъм в Карлово. Изпълнителката продължава да изпълнява обичайните си народни песни, като наскоро Валя отпразнува 60-ата си годишнина на сцена, пише България Днес.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени