Вдовиците на Тодор Колев пропускат помена му

09 Февруари 2023, 18:00


Без вдовиците на Тодор Колев ще премине поменът за 10-годишнината от смъртта на големия актьор, пише Ретро. Той ни напусна на 15 февруари 2013 г. след тежко боледуване от рак. Паметта му ще бъде почетена от неговите деца – дъщеря му Албена и сина му Александър.

Последната жена Мария обаче нямало да се прибере от Гърция, за да посети гроба му. В последните 2 години тя пребивава в южната ни съседка, където замина да живее заедно със сина си от първия й брак. Благоевградчанката, с която Колев остана до последния си дъх, решила да загърби живота у нас след съдебните саги с неговите две деца от предишните му бракове – Албена и Александър.

След смъртта му между тях възникнаха спорове за наследството, което актьорът остави. Тъй като не успяха да го поделят доброволно, се стигна до съдебно дело за подялба на апартамента му в столицата в близост до голям мол, както и два гаража и помещение за магазин в Благоевград.

Мария се бе покрила месеци наред и децата на артиста споделиха в медиите, че не успяват да се свържат с нея и да задействат процедурата. Те заведоха дело за пропуснати ползи и трябваше тя да им плати, че е използвала имотите, без да ги обезпечава финансово.

През 2020 г. съдебните им разправии приключиха и те успяха да си разделят официално наследството.

За помена няма да се върне и втората му съпруга Йорданка – майка на сина му Александър. С нея той изкарва най-дългия си брак, но отдавна шуменлийката живее в Канада. Тя остава там още през 1993 г., когато актьорът е изпратен като културен аташе в канадското посолство.

Жената е пенсионерка отдавна. В Канада живее с дъщеря и от първия си брак и се грижи за внучката си.    

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени