Виктор Калев сподели кой е най-тежкият период в живота му

424
05 Септември 2021, 14:15


Малцина знаят, че преди години Виктор Калев е имал продължителен проблем със здравето. Любимият на много българи актьор се докарал дотам, че припадал на сцената от слабост. Лекарите така и не успели да му поставят точна диагноза, въпреки безкрайните изследвания, на които се подлагал по онова време.

Калев е споделял, че най-неприятният момент в живота му е свързан с неуточнена болест, която го измъчвала месеци наред. Положението му толкова се влошило, че му причернявало на сцената и нямал сили да стане от леглото.

Всичко запознало, когато Виктор все още бил студент в Театралната академия, далеч преди пандемията от Ковид-19. Един ден вдигнал много висока температура – той наивно си мислел, че е обикновена настинка, но така и не успял да я свали с месеци. „Мореше ме, непрекъснато се потях. На сутринта сменях чаршафи, пижами, всичко. Нещо като женски цикъл, но мен ме държеше непрекъснато. Случвало се е често да играя болен в театъра”, разказвал е актьорът.
Първоначално той отказвал да отиде на лекар, въпреки съветите на близките си. Когато състоянието му станало наистина зле, комикът се предал и посетил специалист. Не че докторите му помогнали особено много...

Причината за продължителното му неразположение така и не била установена. Междувременно поддържането на температура изпивало силите на Виктор, а хората в бели престилки само вдигали ръце и не можели да го диагностицират.

Някои лекари предположили, че се касае за стафилококова инфекция, ала проведената терапия с антибиотици не дала необходимите резултати.
Други преценили, че проблемът му се дължи на възпалени сливици и Калев ги отстранил по оперативен път. "Много хора ми казваха,че не трябва да го правя, но аз бях готов на всичко, за да се отърва от мъките", спомня си  актьорът. Той искал да се подложи на интервенцията с пълна анестезия, но докторът му го убедил, че такава не е необходима. Поставили му единствено местна упойка. Тя обаче не го хванала и Виктор съвсем ясно усещал всичко, което се случва в гърлото му. „Все едно те дерат на живо! Най-голямата болка, която съм преживявал!”, категоричен е комикът. Той силно се надява никога повече да не преминава през подобен кошмар. За нещастие, след злополучната операция проблемът с температурата на Калев не се разрешил. Последвали още няколко месеца борба, когато се наложило отново да пие силен антибиотик по съвсем различен повод. Като по чудо, скоро след това оздравял напълно.

Виктор е признавал, че неведнъж е имал кризисни ситуации на сцената. Случвало му се е даже да играе със счупен крак. Винаги обаче се е стараел да се прикрива пред публиката и да не му личи, че се чувства зле, писа Уикенд.

Той си спомня, че наранил крайника си, докато танцувал с балета от „Шоуто на Слави” за новогодишната програма на Би Ти Ви. „Аз бях нещо като балерина. Играехме „Лебедово езеро” и  десният ми крак се изкриви. Счупих метатарзалната кост на стъпалото. Болеше, но направих още един дубъл с балета. После момичетата ме посъветваха да си направя рентгенова снимка и наистина се оказа фрактура. Сложиха ми гипс”, връща лентата актьорът.  Днес той редовно ходи на профилактични прегледи и веднъж годишно си прави пълна кръвна картина, за да е сигурен, че е в добро здраве. Ограничил е всякакви вредни храни и напитки, защото не иска да последва съдбата на баща си, който починал преди доста години от сърдечно заболяване. „Ако имам някакъв проблем, вземам мерки навреме, за да продължа да се радвам на живота. Още не мога да забравя как татко ни извика с брат ми и каза: „Момчета, ще живея, докато реши  Бог!”. След два месеца почина. Сърцето му не издържа”, споделял е Виктор със сълзи на очи. Той твърди още, че не е почитател на хомеопатията и алтернативната методи, а винаги се доверява на традиционната медицина по отношение на здравето си.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени