Влади Въргала вече е на заплата към общината

08 Август 2021, 14:20


Влади Въргала няма да остане без пари, дори ако театрите бъдат отново затворени заради надигащата се поредна вълна на пандемията. Легендарният кукувец вече получава месечна заплата от общината, за да е личен асистент на болната си майка. Възрастната госпожа има решение на ТЕЛК за 100-процента инвалидност с право на чужда помощ.

„Денонощно съм с мама, до нея трябва винаги да има човек. Ако се налага да отсъствам, разчитам на съдействие от сестра ми, сина и дъщерята. На 11 август, когато ставам на 54 години, някой от близките ми ще се грижи за майка. Навръх рождения си ден в 20 часа ще представя обновения спектакъл „Мемоарите на един Въргал” на Sofia Summer Fest зад музея „Земята и хората“, сподели славният актьор и режисьор пред „Уикенд”. И допълни, че като личен асистент получава около 500 лева. Тече му стаж, а има и осигуровки.

За да е комфортно на родителката му, Влади е превърнал квартирата си в „Редута” в подобие на санаториум и клиника по неврология. Домът разполага с всички удобства, от които се нуждае пациент, прекарал тежък инсулт.

Преди да получи мозъчния си удар майката на Въргала живяла сама в село Велчево. Къщата, която обитавала там, била на починалия преди години втори баща на актьора. В провинцията възрастната жена се чувствала отлично, но за съжаление сега е принудена да е столичанка поради коварната си болест.

„Фелдшерът на селото и лекарите от Търновската болница спасиха мама. Благодарение на тях тя получи шанс за живот”, коментира Въргала. В последната година той показва синовната си обич, като готви за родителката си и й помага да не се обездвижи. Освен това я храни и й дава лекарствата. Посветил се е до такава степен на майка си, че за себе си няма никакво време.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени