Всичко, което трябва да знаете за лотарията EuroMillions

275
22 Май 2021, 08:42


EuroMillions е най-известната и авторитетна лотарии в Европа. Играта на късмета стартира през февруари 2004-а, като зад нея застават три от най-големите национални лотарии на континента - английската, френската и испанската. Тиражите се провеждат всеки вторник и петък в Париж и приковават милиони тръпнещи в очакване зрители пред екраните. Защо ли?

 

EuroMillions е обичана, защото джакпотът й започва от 17 млн. евро и достига до 220 милиона евро, според последните промени от миналата година. Разпределението на печалбите е добро от гледна точка на потребителите и става на 13 нива. Дори две познати числа от печелившата комбинация са достатъчни, за да вземете утешителна награда. Но и това не е всичко.

 

Специалните тиражи предизвикват истински фурор сред играчите. Причината е, че 4 пъти в годината EuroMillions организира тегления с начален супер джакпот от 100 милиона евро. Датите на специалните тиражи не са известни предварително. Това, разбира се, е още един елемент на изненада от лотарийните игри. Вижте тук повече информация за EuroMillions.


Как се играе EuroMillions?


Всеки фиш съдържа основно поле с числа от 1 до 50 и специално поле с числа от 1 от 12. Участниците избират 5 основни числа и 2 специални (те се наричат още „лъки стар“ числа и са означени със звезди на самия билет). Статистическата вероятност да познаете цялата комбинация от 7 числа е 1 към 139 838 160. Шансът за най-малката награда от порядъка на 4 – 5 евро при две познати числа е 1 към 22. За любителите стратегиите - имайте предвид, че най-често от основните числа се падат 20, 23, 27, 15 и 5, а от „лъки стар“ числата – 2 и 3.

 

Ако няколко участници са разгадали точната комбинация от щастливи числа, тогава голямата наградата се разделя между тях. Лотарията дава възможност да играете с единичен билет или с множествен, като попълните 5, 10 или 20 или повече линии. Така шансовете за печалба се мултиплицират, но пък и цената на билета ще е по-висока. Стандартният билет за EuroMillions струва 2.50 евро, 2.50 паунда за британските играчи и 3.5 швейцарски франка за участниците от Швейцария. Допълнителните линии също имат различна цена в различните страни – от 1 евро за всеки нов ред в Ирландия до 50 цента във Франция.

 

Друга интересна опция на лотарийната игра са т.нар. групови билети - семейства, приятели и колеги играят заедно, за да увеличат шансовете за печалба, като разходите – и съответно печалбите – се поделят от тях.


Печалбите


Знаете ли, че може да грабнете джакпота, дори ако сте познали само пет от общо седемте печеливши числа? Да, това е напълно валидна опция, която се активира, когато джакпотът е достигнал своя таван и не успее да бъде спечелен в пет последователни тегления. При шестия тираж, ако отново никой не успее да разгадае пълната комбинация, тогава джакпотът се разпределя от играчите от второ ниво. Това са участници, които са познали петте основни и едно от двете специални числа. Ако няма и такива, тогава парите се поделят от късметлиите на трето ниво, тоест позналите само петте основни числа, без двете специални числа.

 

Точната стойност на наградите във всяко ниво, включително на джакпота, се изчислява спрямо продадените билети в съответния тираж и броя на печеливши билети във всяко ниво. Всички награди, включително джакпота, са необлагаеми (с изключение на Швейцария, Испания и Португалия) и се изплащат като еднократна сума.


Рекордите


Както казахме по-горе, EuroMillions е изключително щедра игра- През октомври 2019 г. британец спечели максималния джакпот, който тогава бе на стойност 190 милиона евро. Това е четвъртият случай в историята на EuroMillions, когато един или повече участници достигат до най-голямата печалба. Победителят има право да остане анонимен, затова не е изненадващо, че самоличността на късметлията се пази в тайна. Може да не се знае кой той и къде живее, но със сигурност за една нощ е станал по-богат от Том Джоунс, принц Хари и Ед Шийрън.


Предимства:

  • популярна и авторитетна лотария в Европа
  • джакпот от 17 млн. евро до 220 млн. евро
  • специални тематични тиражи с джакпот от 100 милиона евро
  • два тиража в седмицата
  • разработено мобилно приложение
  • лесен за навигация сайт със статистика, новини, информация, възможност за проверка на билети и за игра с автоматичен генератор на числа
  • добри шансове за по-малки награди

 

EuroMillions е достъпна чрез продажба на талони в търговски обекти в Австрия, Белгия, Ирландия, Люксембург, Португалия и Швейцария. Може да играете и онлайн – в специализирани сайтове и мобилни приложения. Станете част от приключение, в което милиони европейци се впускат всяка седмица. Не се знае дали следващият лото милионер няма да сте точно вие! Успех!

 

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени