Адвокат Ина Лулчева: Клиентът ми Маринела Арабаджиева е заложник на неясни интереси

31 Юли 2020, 16:19


Делата се правят зрелищно, за да се предизвика обществен интерес

 

В ефира на “Тази сутрин” по Бтв, юристът Ина Лулчева коментира действията на прокуратурата спрямо бизнесдамата Маринела Арабаджиева. Тя припомни, че клиентката й пет пъти е освобождавана под домашен арест, а след това Апелативният специализиран наказателен съд го отменя с несъстоятелни мотиви. Лулчева разказа, че на 28 май съдът постановява незабавното й пускане под домашен арест, заради влошеното й здравословно състояние, а месец и половина по - късно - на 13 юли,

 

Апелативният спецсъд отменя това определение заради процедурни неясноти и отново връща делото на първа инстанция. В същият ден дежурен съдия разпорежда незабавното й връщане в ареста, въпреки че месец и половина е спазвала стриктно ограниченията и няма никакви опити да се укрие или да извърши престъпление. Тогава Лулчева определи действията на прокуратурата като репресия и нарушение на човешките права.

 

“Делата се правят зрелищно, за да се предизвика обществен интерес и да се демонстрира дейност. Това не е работа”, каза още адвокатът.

 

В ефир тя припомни и несправдливите действия на съда спрямо най-малкия им син Вълчо Арабаджиев. “Синът им бе държан като заложник до връщането им в ареста. В момента, в който се разбра, че ще бъдат върнати, бе освободен с една чудовищна гаранция”, припомни Лулчева.

 

Тя подчерта, че това е шестият път, в който Маринела Арабаджиева е пусната под домашен арест, като причината не е здравословното й състояние, а неоправданият и стресиращ продължителен престой в ареста “Тя трябва да бъде освободена, защото няма опасност да се укрие”, категорична бе Лулчева.

 

На 29 юли бизнесдамата за шести път бе пусната под домашен арест, като тя бе освободена директно от заседателната зала. Преди недоказаните повдигнати обвинения на прокуратурата преди близо две години, Маринела никога не е осъждана или задържана. Още през месец ноември на 2019-та, Ина Лулчева коментира, че целта на прокуратурата е да държат семейството в ареста максимално дълго. “Делото е изяснено и нищо не налага задържането им на инат. Това е тормоз”
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Yyy
преди 2 години
-3
Ей мюхлооо,докато си пълнеш джобовете с пари от българския народ дано си томм на постоянно мястоо в затвораааааа !изгний си там
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Иво
преди 2 години
-2
Ветковци, Баневци,Стайковци- парвенюта такива.В затвора ви е мястото..
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
....
преди 2 години
-1
Семейство Арабаджиеви са от куфарните милионери на БКП=БСП.Едни от престъпниците забогатели през криминалния преход.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
гоги
преди 2 години
-1
Маринела и Въчо са крали със задниците си. Самите те са погазвали закони ,имали са се над закона , корумпирали са хора. Сега искат обективност. Еее, трябва да плащат.А Ина Лулчев като адвокат на дявола , ще има да плаща много на оня свят.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди 2 години
-1
Адвокат Ина Лулчева, това е заради корумпираната ви кривосъдна система.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени