Биляна Гавазова -кибритлия в личния си живот

2204
26 Август 2018, 11:00


Биляна Гавазова, която води сутрешния блок „Тази сутрин” в края на отпускарския сезон, извървяла пътя от Шумен до София съвсем сама и съумяла да се пребори за кариерата си с амбиция и дисциплина, дочу HotArena.

Тези си качества журналистката проявявала от съвсем малка. И макар да се радва на успехите си, Биляна, която иначе е лице на рубриката „Чети етикета”, подчертава, че съвсем не е кариеристка. Дори признава, че увереността и продуктивността й в работата до голяма степен зависят от щастието й в личен план. 
Още когато проходила на 10 месеца, Биляна започнала да проявява характер. Пораствайки, бъдещата журналистка все повече правела впечатление за темпераментно, дори своенравно, дете. Наред с типичните „кулинарни” игри с приятелките си, като например правене на кюфтета от кал, дама и народна топка, бъдещата тв звезда участвала в неформалния футболен отбор на момчетата от квартала. Играела на позицията вратар и се справяла доста добре.

Началото на кариерата й е като репортер в шуменския клон на „Дарик радио” и бързо се издига до водещ, а по-късно и до главен редактор на регионалната станция. И макар винаги да е била амбициозна, Биляна решава да се премести в София не заради по-големите професионални възможности, а заради любов. Последвала тогавашния си приятел, за когото тя само е казвала, че са били заедно 8 години. В столицата Биляна продължава в „Дарик” и води бизнес новините и сутрешния блок. През 2010 г. се мести в телевизия Про.бг, където е репортер.

В личен план малко по малко започнала да се съвзема, окрилявана от благотворното влияние на сестра си, която пък вече била срещнала настоящия си съпруг. Скоро след това Биляна открила Тодор или по-скоро го преоткрила, тъй като се познавали отдавна. В професионален план пък журналистката е приятно изненадана от поканата да води предаването „Тази сутрин” заедно с Антон Хекимян.

Биляна действително е борбена и дейна, но пък, както и самата тя е казвала, не е кариеристка и винаги е държала на семейството. Затова и не е кой знае какъв сюрприз за колегите й, когато им съобщава, че ще става майка. Биляна забременява година след сестра си, и естествено двете обменяли родителски опит и съвети, както правят и днес. През юни 2016-а Биляна се завръща в телевизионния ефир като водещ на рубриката „Чети етикета” в рамките на сутрешния блок.

Като всяка популярна от малкия екран личност, Биляна също често е обект на критики, които, признавала е, без проблем приема. С условието обаче, че са искрени и добронамерени. Затова журналистката разчита най-вече на собствената си преценка, както и на тази на най-близките си, включително семейството й. Биляна е споделяла и се е допитвала за всичко до приятелите си, мъжа до себе си, сестра си и родителите си, пише "Уикенд". 

„Винаги съм се опитвала да съм първо самокритична, защото е полезно и те държи здраво стъпил на земята. И да, мисля, че съм се научила да приемам критиката. Ако не съм, се опитвам да се научавам с времето да го правя, защото няма как да се погледнеш отстрани и да видиш къде бъркаш. Не винаги съм такава, но когато става въпрос за лични неща...”, вдига рамене тя. Допълва, че в работата човек винаги мисли малко повече, не се засяга чак толкова. В личния си свят обаче реагира по доста по-различен начин. „И тогава може би съм малко по-експресивна”, усмихва се широко Биляна Гавазова.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени