Блатечки спасява учителка от НАТФИЗ!

749
16 Септември 2020, 12:00


Успешно започна новата учебна година, но... не за всички. Асен Блатечки поде кампания за спасяването на преподавателка от НАТФИЗ, която е в болница и има нужда от средства за живот.

 

„Моля, споделете! Доцент Александра Хонг се нуждае oт нашата помощ! Една от духовните майки на поколения артисти има нужда от помощта ни. Саша Хонг е в болница и се налагат няколко сложи и скъпи интервенции. Нека се опитаме да помогнем!", гласи съобщението, което Блатечки разпространява.

 

Бивши студенти, колеги и приятели се обединяват около достойната кауза и отказват да се предадат. Идваща от Ташкент и специализирала както в Москва, така и у нас, у преподавателката тече кръв от два континента. От 1985 г. започва работа във ВИТИЗ като педагог по пантомима и сценична пластика, а в последните години е начело на катедрата „Сценично движение".

 

„Нашата Саша Хонг претърпя сериозна операция, която я изправи пред поредната битка. Самата тя скри от нас своите перипетии, за да не ни тревожи, и реши сама да се бори. Разбрах съвсем скоро какво се е случило и много искам й да и помогна. Необходими са средства за сериозно, продължително лечение, рехабилитация и възстановяване, което, живот и здраве, предстои. Сигурна съм, ина Че нетейки това, тя ще се притесни и развълнува, но да поискам помощ за нея ми диктуват душата и сърцето ми. Благодаря ви! Саша, обичам те, бог да е с теб!", казва една от бившите й стyдентки Кристина Янева, която понастоящем е част от Младежкия театър, пише „България Днес.

 

С онкологично заболяване се бори доц. Хонг. „Аз съм парализирана. Метастазите са изяли част от гръбнака, 5-м гръден прешлен се счупи, затисна гръбначния мозък. На 31 август ми поставиха 8 титаниеви пирона в гръбнака. Сега трябва бавна рехабилитация, бавно раздвижване и чакането на резултатите от хистологията и присъдата на онкокомитета. Скъпи приятели! Благодаря за подкрепата на мен и децата ми в неочакваните изпитания, които съдбата мм наложи!“, разказа самата Хонг.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени