Богдана Карадочева: Живея без стотинка пенсия

17 Декември 2018, 10:25Без лев пенсия живее певицата Богдана Карадочева. Едно от златните момичета на българската естрада признава, че не получава и стотинка от държавата, а на своите 70 години продължава да работи, научи HotArena.


„Тъжно, е десетима човека останахме от нашето поколение. Дори и социална пенсия не получаваме. От 14-годишна съм на сцената, а не получавам и стотинка пенсия”, разкрива певицата.

Тя споделя, че не е единствената. „И Лили Иванова не взима пенсия и Васил Найденов. Да са живи и здрави, виждаме се”, споделя още Богдана.

Изпълнителката споделя, че не чакат помощ от държавата, нито тя, нито съпругът й. Вместо това разчитат на собствени сили. „Аз пиша песни, съпругът ми пише музиката и така припечелваме по някой лев. Не сме останали гладни, но е тъжно и жалко, че сме изоставени от собствената си държава”, откровена е за най-големите си болки изпълнителката.
„Колко от моите близки си отидоха с 93 лв социална пенсия. И Емил Димитров, и Боян Иванов, и кой ли не. Глупаво и тъжно”, споделя още Богдана

Певицата признава, че живее „все едно не съм гражданин на тази държава. Ама карай, много важно! Какво да правя? Ще се боря някак си”, добавя тя.

Заради унищожени документи Богдана не може да докаже стажа си и да се пенсионира. Въпреки че има забележителна професионална кариера. „На нас свидетел може да ни бъде само народът. Всички хора, които са идвали на наши концерти, пели са с нас, вълнували са се и са ръкопляскали”, откровена е изпълнителката, пише "България днес".


Най-много й е мъчно обаче, че е загубила повечето си приятели. „Останахме шепа хора. Виждаме се най-вече по погребения”, разкрива още тя.

На певицата й е тежко, че хората са загубили човешкото в себе си. „Бездуховно стана обществото, това не е моят свят. Много по-различен е от този, в който съм си представяла, че ще живея. Хората са все по-недобронамерени. Все се търси нещо скандално, а при мен няма скандални неща”, добавя Карадочева.

Най-голямото щастие на певицата са двете й внучета, които са в националното музикално училище и семейството й. „Щастлива съм, когато моя да чуя близките и приятелите”, признава изпълнителката. И добавя, че е благодарна на Бог за всичко, което има.Единственото, за което Богдана не желае да говори е трагичната смърт на баща й, загинал в лагера „Слънчев бряг” край Ловеч.
Това е лична трагедия, семейна. „Преживявам си я по мой начин, която остави отпечатък завинаги в мен”, казва още тя.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Hm
преди 4 години
-3
Жал да му стане на човек като слуша как най-голямата реститутка- милионерка хленчи за пари.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Стефка
преди 4 години
-2
Тъапа свиня, защо лъжеш, ма? Кажи колко хиляди прибираш от наеми по Витошка. Разбира се - твои са, но да казваш, че "преживяваш " и работиш си е лъжа. Алкохолизирана кукувица.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени