Боят между Кубрат Пулев и Дилиън Уайт под въпрос

1396
19 Май 2018, 10:17


Евентуалният бой между най-добрия ни професионален боксьор Кубрат Пулев и британецът Дилиън Уайт е под въпрос и може изобщо да не се състои. Преговорите между промоутърите на двамата боксьори са в застой в момента, като има разминаване и по двата основни въпроса – мястото на провеждане на евентуалния двубой и разпределението на приходите между двата лагера.

Представителите на Пулев от немския „Зауерланд“ настояват боксовата гала вечер да бъде в София, някъде след 20-и юли това лято. Промоутърът на Уайт, Еди Хърн, пък настоява за организиране на двубоя някъде във Великобритания.

Още по-голяма разлика в позициите на двете страни има относно потенциалното разпределение на приходите от мача. От „Зауерланд“ отстояват твърдата позиция, че Кубрат Пулев е далеч по-известното име от двамата и следва да получи 75 % от всички приходи от двубоя. Британецът Хърн контрира предложението за разпределение 50 на 50, с мотива, че един бой във Великобритания би донесъл доста по-голяма абсолютна сума от реклами и телевизионни права, отколкото мач в България.

В bet365 можете да видите актуални коефициенти за текущите боксови мачове. Освен печалба, феновете на бокса могат да се възползват и от апетитните bet365 бонус оферти.

Ситуацията се усложнява допълнително от факта, че тази година „Зауерланд“ изпитват известни финансови трудности. Те бяха принудени да преместят офисите си от Берлин в Хамбург, а под въпрос беше поставена и възможността им да продължат да плащат наем за боксовата тренировъчна зала „Макс Шмелинг“ в Берлин. Може би това е причината зад неотстъпчивостта на мениджърите на компанията в преговорите за текущия мач на Пулев.

Самият Кубрат направи кратък коментар пред журналисти, като хвърли повече светлина върху ситуацията:

„Вярно е, че търгът за правата за мача ми с Уайт, не се състоя. Той трябваше да бъде на 10-ти май. Причината е, че имаше неразбирателство по отношение на разпределението на процентите от приходите от мача. От щаба на Уайт поискаха да променят предварителната договорка и процентите от 75 на 25 в моя полза, да станат 50 на 50. Ние обаче оспорихме това тяхно искане, и заедно с моите адвокати и „Зауерланд“ поставихме въпроса пред Международната Боксова Федерация Ай Би Еф. Все още сме оптимисти за мача, сега на 17-и май е насрочен нов търг.

Който даде най-добрата оферта, ще определи къде ще се проведе мачът, коя телевизия ще го излъчва, и всички други детайли около организацията. Аз лично се надявам „Зауерланд“ да спечелят търга и ние да определим мястото на мача. По повод на това, че Еди Хънт ме обвини, че едва ли не аз съм искал прекалено много пари, той ми предложи 250 до 300 000, ако играем в Лондон. Аз му казах, добре, ние ще ви дадем на вас същата сума, елате вие в София. Това че съм българин, не значи че съм шматка, и че могат да ме разиграват както си искат. Вие сами виждате какво се случва в някои от мачовете във Великобритания, спорни съдийски решения и така нататък. Иначе, аз лично нямам никакви притеснения от един мач с Уайт. Смятам, че той е подходящ съперник за мен, не е слаб, има умения, но аз го превъзхождам и съм по-добрият боксьор. Затова съм убеден, че ще победя, стига само мач да има. Очакваме развитие.“Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени