Цветана Манева със 700 лева пенсия и 3 бона заплата (Звездата сред най-богатите в бранша)

1342
13 Май 2021, 14:00


Цветана Манева е сред най-богатите в бранша, узна HotArena.


Докато много от колегите й броят стотинките, за да си платят сметките, Манева живее като кралица. От февруари насам 77-годишната театрална и киноветеранка прибира пенсия за заслуги в размер на 700 лева. Възнаграждението е пожизнено и се дава на изявени творци, по предложение на Министерството на културата. Това обаче съвсем не е единственият доход на актрисата. Междувременно тя получава и заплата от Нов български университет, където е преподавател. 


Цветана се води почетен професор в частния ВУЗ и взема по 3 хиляди лева месечно. Там тя води лекции по актьорско майсторство на студентите в бакалавърска степен. Макар да е преподавател, Манева не е приключила с активната си кариера. Тя все още играе в Театър 199. От 1991 г., вече 20 лета, актрисата е на свободна пракитка и не се води на щат в нито един голям театър. Цветана има свободата да подбира ангажиментите си, но въпреки това скоро не сме я виждали на малкия екран. 


Последните й две роли бяха в "Под прикрите", където игра майката на Иво Андонов, както и в "Скъпи наследници", където бе баба Злата. Манева не приема участия в тв реклами, тъй като няма затруднения с парите. След скандала с появата й във видеоклип на краля на чалгата Азис, актрисата имала обеца на ухото и отклонявала всякакви предложения от подобен тип, които може да повлияят зле на репутацията й. 


В същото време нейната единствена дъщеря Надежда се бори за хляба си в Австрия. Там тя се грижи за болни възрастни хора и припечелва допълнително като рехабилитатор, пише Ретро.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени