Джон Малкович ще играе в Народния театър

30 Май 2022, 14:51


Поканих Джон Малкович и той прие. Другата седмица идва и режисьорът Тимофей Кулябин, който ще постави постановката „Нора" от Хенрик Ибсен." С тези думи се похвали новият директор на Народния театър „Иван Вазов" Васил Василев. Вчера той се завърна от Рига, където гледа премиерата на ,,8 самотата на памуковите полета" от Бернар-Мари Колтес под режисурата на Тимофей Кулябин с участието на Ингеборга Дапкунайте и Джон Малкович.

 

Спектакълът ще гостува и на българска сцена по покана на новия директор. Че световноизвестният актьор Джон Малкович ще играе на сцената на Народния театър, бе произнесено още от предишния шеф Мариус Донкин.

 

По време на конкурса за нов директор в началото на годината Мариус съобщи, че е поканил американския актьор, продуцент и режисьор от хърватски произход да се присъедини към екипа на Народния театър през 2024 г., като постави пиеса като режисьор. Сега обаче Васил Василев покани Малкович именно като актьор, какъвто е познат на Целия свят.

 

Тимофей Кулябин е един от проспериращите руски театрални и оперни режисьори. В знак на протест срещу нахлуването на Русия в Украйна той напусна театър „Червеният факел" в Новосибирск, където дълги години бе режисьор, и емигрира от Русия. След това болшой театър свали от афиша неговия спектакъл „Дон Паскуале".
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени